Prima ediție a Romanian Hospitality Awards și-a aflat câștigătorii! Miercuri, 7 noiembrie, peste 250 de membri marcanți din HoReCa autohtonă și-au dat întâlnire la Stejarii Country Club, pentru a celebra excelența din ospitalitate.
Cei 77 de membri ai juriului în fruntea căruia s-a aflat Prof. Ray F. Iunius, Director of Business Development la Lausanne Hospitality Consulting, o companie a Ecole hôtelière de Lausanne si Swiss Hotel Association, și-au oferit expertiza în a realiza clasamente pentru cele 13 categorii de jurizare. Astfel, premiul pentru cel mai bun restaurant din România a mers către restaurantul clujean Baracca, Joseph Hadad a obținut premiul pentru cel mai bun chef, Biutiful a obținut premiul pentru cel mai bun bar/pub, .Calif a fost declarat cel mai bun QSR (Quick Service Restaurant), iar Dragoș Petrescu a obținut premiul pentru cel mai bun antreprenor din România.
Nu doar cei 77 de specialiști au decis câștigătorii Romanian Hospitality Awards. În urma votului online, publicul larg a putut acorda un premiu special la categoria Cel mai bun bar/pub, premiu care a mers către Hard Rock Cafe.
De asemenea, Dragoș Anastasiu, președinte Eurolines, a obținut premiul de excelență pentru întreaga activitate iar Saade Hadan, manager general Dnata, a obținut premiul special pentru susținerea excelenței din ospitalitate.
„Romanian Hospitality Awards vine pe nevoia industriei de multiplicare si de afirmare. Acest sector nu mai incape in matrita ce i-a fost data. Matca acestui rau trebuie largita si adancita! Ne dorim sa gasim si sa promovam modele de success, antreprenori puternici cu business-uri solide, profesionisti de talie mondiala. Si prin ei sa schimbam mentalitati in societate.” Florin Maxim, Fondator Hospitality Culture Institute
Romanian Hospitality Awards reprezintă cel mai ambițios proiect de recunoaștere și premiere a excelenței din ospitalitate și totodată competiția cu cel mai mare număr de jurați. 77 de specialiști ai industriei au nominalizat și votat cele mai importante componente ale ospitalității românești: Cea mai bună cafenea; Cel mai bun bar/pub; Cel mai bun hotel; Cel mai bun club; Cea mai bună patiserie/cofetărie; Cel mai bun brand de food delivery; Cel mai bun QSR; Cel mai bun festival; Cel mai bun restaurant; Cel mai bun chef; Cel mai bun antreprenor; Cea mai bun[ deschidere; Cel mai bun supplier.
Procesul de jurizare a fost format din doi pași. În prima etapă, fiecare membru al juriului și-a nominalizat favoriții pentru cele 13 categorii. Brandurile cu minim 3 nominalizări s-au calificat în etapa finală a competiției, acolo unde membrii juriului au alcătuit un top 3 pentru fiecare categorie. Astfel, locul 1 a primit trei puncte, locul 2, două puncte iar locul 3, un punct. Nominalizații cu cele mai multe puncte au fost desemnați câștigători.
Romanian Hospitality Awards este un eveniment organizat de Hospitality Culture Institute. Asociația organizează traininguri, workshopuri, conferințe, cercetări de piață și dezvolta in general servicii suport pentru afacerile din ospitalitate.
Lista completă câștigătorilor Romanian Hospitality Awards:
Cea mai bună cafenea
Locul I – Origo
Locul II – Nuba Cafe
Locul III – Café Verona
Cel mai bun bar/pub
Locu l – Biutiful
Locul II – Nomad Skybar
Locul III – Hard Rock Cafe
Cel mai bun hotel
Locul I – Radisson Blu Hotel Bucharest
Locul II – J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel
Locul III – Teleferic Grand Hotel
Cel mai bun club
Locul I – Fratelli
Locul II – Loft
Locul II– Nuba
Locul III – Expirat
Cea mai bună patiserie/cofetărie
Locul I – French Revolution
Locul II – Rue du Pain
Locul III – Zexe Braserie
Cel mai bun brand de food delivery
Locul I – Foodpanda
Locul II – Uber Eats
Locul III – Jerry’s Pizza
Cel mai bun QSR
Locul I - .Calif
Locul II – Salad Box
Locul III – Divan
Cel mai bun festival
Locul I – Untold
Locul II – Electric Castle
Locul III – Festivalul George Enescu
Cel mai bun restaurant
Locul I – Baracca
Locul II – Maize farm to table
Locul III – the Artist
Cel mai bun chef
Locul I – Joseph Hadad
Locul II – Adi Hadean
Locul III – Alex Petricean
Cel mai bun antreprenor
Locul I – Dragos Petrescu, președinte HORA
Locul II – Bogdan Buta
Locul III – Dan Isai
Cea mai bună deschidere
Locul I – Maize farm to table
Locul II - Linea / Closer to the Moon
Locul III – Hilton Garden Inn
Cel mai bun supplier
Locul I – Metro Cash & Carry
Locul II – Selgros Cash & Carry
Locul III – Nordic Group
Cel mai bun bar/pub – premiul publicului
Locul I – Hard Rock Cafe
Locul II – The Drunken Lords
Locul III – Nomad Sky Bar
Premiul de excelență pentru întreaga activitate
Dragoș Anastasiu
Premiul pentru susținerea excelenței din ospitalitate
Saade Hardan