Restaurantul Ibrik in care gatesc doi Chefi romani, Bogdan Alexandrescu si Ovidiu Malisevschi, a fost numit recent de revista Vogue in Top 5 restaurante ale momentului din Paris si in decembrie 2018 a fost mentionat in LeFigaro – 20 best tables in Paris & 10 extra’s.
Bogdan Alexandrescu (Dexter), finalist in primul sezon Masterchef Romania, este din Cluj si a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris iar Ovidiu Malisevschi este din Bucuresti, a studiat la celebra scoala de ospitalitate Le Cordon Bleu si a facut un stagiu de pregatire cu Frederic Simonin si unul in restaurantul Anne-Sophie Pic, La Dame de Pic, din Paris.
Cei doi tineri bucatari au impresionat atat exigentii critici culinari cat si clientela selecta a Parisului cu un meniu bazat pe preparate romanesti si gusturi traditionale. Sarmale, mamaliga cu smantana, ostropel de pui, ciulama, pastrav cu piure, pastrama de vita cu trufe, sarmale sau papanasii sunt doar cateva dintre preparatele celor doi chefi romani care au facut senzatie in micul restaurant din inima parisului.
Restaurant Ibrik: https://www.facebook.com/ibrikparis/
Adresa: 43 RUE LAFFITTE75009 Paris