top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Celebrul Institutul Culinar Disciples Escoffier este de ieri si in Romania!

Incepand de ieri, Romania s-a aliniat celor mai inalte standarde educationale in domeniul culinar si prin lansarea organizata la Institutul Francez, in premiera, a programelor cuisine si pastry desfasurate de Institutul Culinar Disciples Escoffier prin Horeca Culinary School, institutie care detine licenta în Romania si Europa de Est.


La receptia oferită cu această ocazie au fost prezenți Domnul Robert Fontana Maître Cuisiner de France, Fondator si CEO al ICDE, Domnul Thierry Muller, co-founder ICDE, President of the Amis d’Escoffier Asia și Domnul Benjamin Grenier, co-founder si Head of Business Development and Marketing la ICDE precum si membrii ai ASOCIATIEI DISCIPLES ESCOFFIER INTERNATIONAL.


“Căutăm să inspirăm noi cariere și suntem dornici să împărtășim studenților know-how-ul nostru și pasiunea pentru bucătăria fină și gastronomia franceză. Prin învățarea elementelor de bază ale bucătăriei vestice, scopul nostru pe termen lung este de a oferi bucătarilor aspiranți tehnicile și competențele fundamentale, de la care își pot improviza și explora propria creativitate culinară.

Pentru a asigura un mediu de învățare premium, studenții noștri beneficiază de posturi individuale de lucru si toate facilitățile moderne ale școlilor europene. De la prima lecție, studenții lucrează cu ingrediente și echipamente de înaltă calitate, învățând și dezvoltând tehnici esențiale prin practici cumulative” a spus Cristina van der Schaaf fondatoarea Horeca School.


Autorizarea și acreditarea școlii Horeca Culinary School pentru operarea programelor cuisine și pastry ale Institutul Culinar Disciples Escoffier (ICDE), s-a concretizat în urma auditului desfașurat în luna noiembrie la care a participat o comisie formată din:

  • Inspector Academic regional Dl. Alain Caillat, din partea Ministerului Educației din Franta responsabil de coordonarea educației în restaurație

  • Dl. Michel Hartbrot – Responsabil cu relațiile internaționale - École Hôtelière de Paris

  • Dl. Jean Charles Crouin – ICDE International – Head of Academic Affairs

Programele ICDE vor fi coordinate de Master Teacher Chef David Contant în calitatea de co-foundator al ICDE Romania împreună cu un “team force” format din chefi români și străini.


Horeca Culinary School este fondata in anul 2009 de catre Cristina Van Der Schaaf, Nisrin Stoica si Avocat Alina Georgescu.