top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Organizația HORA susține actuala legislatie a comercializarii produselor de tutun

București, 16 septembrie 2019 – Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) consideră că inițiativa de reglementare în domeniul tutunului introduce măsuri care ar afecta negativ industria ospitalității, interzicând folosirea produselor cu potențial de risc redus în spații publice închise, precum și parteneriatele între companii private. HORA susține astfel vocile critice la adresa proiectului de lege, grupate în jurul Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC)


HORA a susținut de la început inițiatorii legii actuale, cât și punerea acesteia în practică, iar în viitor își menține sprijinul în aceasta direcție. Consideram ca un proiect de lege care face referire la industria ospitalitatii facut fara consultarea in prealabil a patronatelor din industrie, poate fi imbunatatit printr- un dialog la care sa participe toti steakholderii.


”Întrucât nu am fost consultați de către inițiatorii noului proiectului de lege, consideram ca nu s-au avut în vedere efectele negative pe care aceste schimbări le-ar putea avea asupra industriei ospitalității. Noi și partenerii noștri, furnizori si clienti, avem nevoie de un cadru legislativ echilibrat si transparent, simplu de aplicat si care sa avantajeze desfășurarea activității operatorilor din industria ospitalității,” a declarat Dragoș Petrescu, Președintele HORA.


Cu peste 100 de membri activi, un total de peste 10.000 angajați direcți și o cifra totală de afaceri de aproximativ 400 de milioane de euro, HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești. HORA a fost creată cu scopul intensificării dialogului cu autoritățile statului în vederea creării unui cadru legislativ care să impulsioneze investițiile în beneficiul economiei locale și a

consumatorilor.

Etichete: