top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Masterclass „Bella Italia” dedicat profesioniștilor HoReCa, găzduit de METRO

METRO Cash & Carry România alături de ITA – Agenția Italiană de Comerț Exterior a organizat in 26-27 noiembrie, în cadrul Academiei de Gastronomie METRO, un masterclass intitulat „Bella Italia”. Evenimentul completează campania „The Extraordinary Taste of Italy” promovată și susținută de Agenția Italiană de Comerț Exterior în întreaga lume.


Invitați speciali: Dr. Marina Solinas – câștigătoare a „Worldwide Olive Oil Taster Challenge 2015” și Chef Antonio Passarelli, au adus plus valoare evenimentului datorită experienței extinse, dar și pasiunii pentru produsele autentice italiene. Printre participanți s-au numărat clienți METRO și profesioniști din domeniul HoReCa, care au avut astfel posibilitatea de a accesa informații utile pentru activitatea desfașurată în domeniu.


Dr. Marina Solinas a ghidat participanții într-o experiență de degustare a diferitelor tipuri de ulei de măsline extravirgin, oferind detalii cu privire la procesul de fabricație, specificul fiecărei regiuni producătoare, asocierea tipurilor de ulei in funcție de preparat, punând accent pe beneficiile nutriționale ale acestuia.


Dacă începutul zilei a fost dedicat aromelor fructate și ușor picante ale uleiului de măsline, cea de-a doua parte a fost completată de inconfundabilul miros al trufelor folosite într-un risotto cremos preparat de Chef Passarelli cu orez carnaroli și brânză taleggio. Finețea și delicatețea ricottei au fost echilibrate de aroma intensă a speck-ului, ingrediente care se completează ca gust și textură în rețeta – „Tortino di ricotta e speck su crema di basilico e pomodorini confit”; „Calamari ripieni di mozzarella e scamorza affumicata con salsa leggera al pomodoro e prezzemolo” au făcut deliciul invitaților care s-au arătat extrem de încântați de ingredientele folosite de Chef Passarelli.


Meniul semnat de Chef Antonio Passarelli și pregătit împreună cu reprezentanții Academiei de Gastronomie METRO, Chef Ailincai Silvia și Daniel Carst – sous chef, a pus în valoare calitatea și tipicitatea produselor de origine italiană, branduri cunoscute dar și brandul marca proprie METRO Chef disponibile în sortimentul METRO, produse dezvoltate și importate direct de la producători italieni.“Ne-am propus să oferim soluții la îndemâna clienților noștri, astfel inițiem frecvent cursuri și seminarii în Academia de Gastronomie, pentru a arăta unicitatea produselor și aplicabilitatea lor în bucătărie folosindu-se de tehnici de preparare diferite. Inițiativa acestui masterclass a venit din dorința de promova cultura gastronomiei italiene și autenticitatea produselor de origine. La acest eveniment realizat împreună cu partenerul nostru ITA- Agenția Italiană de Comerț Exterior am invitat doi specialiști în domeniu pentru a evidenția calitatea produselor importate direct din Italia. In cadrul panelului de degustare a uleiului de măsline E.V. , Dr. Marina Solinas, quality manager Pietro Coricelli & Cirio, implicată in tot procesul de producție de la selectarea măslinelor pentru producerea uleiului până la îmbuteliere, ne-a dezvaluit cum să degustăm și cum să apreciem uleiul de măsline în funcție de origine, aciditate și grad de fructuozitate; scopul dedicat fiind să alegem corect în diferite aplicabilități, pentru salate și preparate reci, pentru pește și fructe de mare, dar și pentru carne cu aromă puternică.


Prezența lui Chef Antonio Passarelli ne-a impresionat atât din punct de vedere gastronomic prin preparatele delicioase pregătite, dar și prin argumentele și cunoștințele temeinice despre produs, modul de preparare și secretele pe care le-a descoperit de-a lungul experienței sale. Ne-am bucurat alături de clienții noștri de două zile “Made in Italy” autentice.” a declarat Marian Iamandi, HoReCa Development & METRO Academy Manager.


Preparatele delicioase au fost completate de o selecție de vinuri albe și roze, de origine Italia pe care METRO le pune la dispoziția clienților săi. Degustarea de vinuri a fost susținută de Romeo Dunăreanu, sommelier al Academiei de Gastronomie METRO.


Dacă sunteți interesați sa participați la aceste cursuri, vă puteți înscrie la adresa academiadegastronomie@metro.ro sau aflați ce curs vi se potrivește.


Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu ITA – Agenția Italiană de Comerț Exterior din cadrul Ambasadei Italiene în România.

Etichete: