Cupa-Marea-Neagra-In-Arta-Culinara.png
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Se pregătește construcția unui nou hotel de patru stele în nordul Bucureștiului

Dezvoltatorul imobiliar Willbrook, controlat indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer (69 de ani), pregătește dezvoltarea unui hotel de patru stele cu circa 100 de camere lângă centrul de afaceri Willbrook Platinum Business and Convention Center, din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Investitorul și-a reactivat investițiile din România, după o pauză lungă. Recent, Profit.ro a anunțat că lucrează și la realizarea unui ansamblu rezidențial cu aproximativ 100 de apartamente peste drum de complexul Stejarii, dezvoltat de Ion Țiriac. Viitorul hotel al Willbrook va avea 5 etaje, iar dezvoltarea va presupune o investiție de peste 42 milioane de euro, potrivit calculelor realizate de Profit.ro. Dezvoltatorul nu a afiliat încă hotelul unui brand.


Willbrook urmează tendința de dezvoltare accelerată a pieței hoteliere din București. Doar pe axa București-Ploiești, pe care se înscrie și proiectul companiei, s-a inaugurat în vara anului trecut hotelul Hilton Garden Inn al lituanienilor de la Apex Alliance, din interiorul aeroportului din Otopeni; șeicul Ahmed bin Saif Al Nahyan, membru al uneia din cele șase familii conducătoare a Emiratelor Arabe Unite, urmează să inaugureze în iunie un hotel ibis Styles cu 85 de camere în apropierea aeroportului din Otopeni; iar, în zona Expoziției, omul de afaceri Nicolae Dumitru construiește un hotel afiliat brandului Swissôtel, primul de acest fel în România. „Deși hotelurile sunt cel mai lovit segment din piața imobiliară (de pandemie, n.red.), în ultimele săptămâni am avut discuții cu investitori care caută hoteluri pe care în alte condiții ar fi fost mai greu să le cumpere. Evident, se așteaptă la o oarecare scădere de preț, dar această scădere este mai puțin agresivă față de cât ne-am fi așteptat, pentru niște proprietăți care acum generează zero euro venit“, a declarat Andrei Văcaru, head of capital markets din cadrul JLL Romania, care a fost implicat și în vânzarea Radisson din București. O comparație între situția pieței hoteliere de astăzi și cea din momentul izbucnirii crizei economice din 2007 arată un număr de 356.000 de locuri de cazare, față de 283.000, în trecut, un preț zilnic mediu de 78,6 euro, comparativ cu 132 de euro, acum 13 ani, un grad mediu de ocupare de 68,4%, față de 70,8%, un venit pe camera disponibilă de 53,7 euro, față de 93,4 euro, în trecut, și un număr de 13,4 milioane de turiști, față de 6,9 milioane, în 2007, arată datele colectate de JLL. Afacerile Willbrook sunt administrate de Shimon Galon, unul dintre cei mai cunoscuți manageri din sectorul imobiliar, cel care a condus timp de 15 ani afacerile locale ale Globe Trade Centre (GTC). Compania Willbrook este cunoscută, în principal, pentru controversata clădire de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucureștiului, pe care Eyal Ofer a vândut-o în 2013 omului de afaceri grec Ioannis Papalekas.


Eyal Ofer este descendentul celei mai bogate familii israeliene cu rădăcini românești, din Galați. În 2011, el a preluat afacerile tatălui său, Sammy Ofer. În România, familia Ofer a investit peste 500 de milioane de euro într-un portofoliu de 10.000 hectare de teren localizat în București, Constanța, Brașov și Timișoara și în clădirile de birouri Cathedral Plaza, Platinum Business Center, ansamblul rezidențial de lux Oxford Gadens și hotelul Teleferic din Poiana Brașov. Eyal Ofer figurează acum pe prima poziție în topul celor mai bogați israelieni, realizat de Forbes, cu o avere de 8,1 miliarde de dolari și ocupă locul 193 în topul celor mai bogați oameni ai lumii.


sursa

23 afișare
Cupa-Marea-Neagra-In-Arta-Culinara.png