top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Au fost anunțate juriile locale pentru competiția S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23

După succesul incredibil de anul trecut, ne apropiem deja de finala regională a concursului S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022-23, care va avea loc între septembrie 2022 și februarie 2023. Înaintea acestei etape cruciale a concursului, au fost anunțate juriile locale care le vor prezida.


Participanții vor tinde să obțină un loc la Marea Finală pentru șansa de a fi încoronat cel mai bun tânăr bucătar din lume, dar există și premii secundare suplimentare pentru care pot concura. Premiul Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy va fi acordat pentru crearea unui preparat care reprezintă patrimoniul culinar al regiunii natale a bucătarului. Premiul S.Pellegrino pentru responsabilitate socială va fi acordat pentru un fel de mâncare care reprezintă principiul conform căruia mâncarea este cea mai bună atunci când este rezultatul unor practici responsabile din punct de vedere social, care includ cerințe de aprovizionare, sociale și de mediu. Un alt premiu individual este Premiul Fine Dining Lovers Food for Thought Award, pentru tânărul bucătar care își reprezintă cel mai bine convingerile personale cu un fel de mâncare de marcă. Cititorii Fine Dining Lovers vor avea ocazia să voteze pentru tânărul bucătar preferat, evaluând mesajul transmis prin intermediul preparatului.


Marele juriu, sau "cei șapte înțelepți", care vor prezida Marea Finală a Concursului S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022-23, au fost deja numiți bucătarii de renume mondial Pía León, Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Julien Royer, Nancy Silverton și Eneko Atxa. 

Descoperiți juriile finalei regionale anunțate până acum, mai jos.


EUROPA DE SUD-EST - Datele urmează să fie confirmate.

Bucătarul-șef maltez Jeffrey J Vella a lucrat cu unele dintre cele mai mari nume din industrie, printre care Gordon Ramsay și Alain Ducasse, iar în prezent conduce restaurantul Cap Aureo din Rovinj, Croația.


Bucătarul Avivit Priel Avivchai, stabilit la Tel Aviviv, este cofondatorul restaurantului Ouzeria, unde servește o bucătărie mediteraneană colorată și proaspătă, stropită cu băuturi pe bază de anason și cocktailuri delicioase.


Bucătarii Georgianna Hiliadaki și Nikos Roussos sunt co-fondatorii grupului Modern Greek Food Group (MGFG), a cărui navă amiral este restaurantul Funky Gourmet din Atena, cu două stele Michelin, unde bucătăria grecească primește o tentă avangardistă. Grupul are, de asemenea, mai multe restaurante în Londra.


Iwona Niemczewska, o fostă avocată care și-a schimbat profesia cu cea de bucătăreasă, este bucătăreasa proprietară a restaurantului Lustra din Szczecin, Polonia, unde prepară o bucătărie expansivă inspirată de călătoriile sale și de timpul petrecut la restaurante precum Hibiscus și Murano din Londra.


Născută în Transilvania, România, și stabilită acum în orașul Brașov, Oana Coanta a deschis Bistro de l'Arte în decembrie 2000. Ea caută să încurajeze alți bucătari români să fie mândri de moștenirea lor gastronomică, iar în 2019 a primit titlul de cea mai bună bucătăreasă din țară din partea Gault & Millau.


EUROPA DE NORD - Datele urmează să fie confirmate.

Tommy Myllymäki este bucătar-șef executiv și restaurator la restaurantul Aira din Stockholm, cu stele Michelin. El a concurat de două ori pentru Suedia la Bocuse D'Or și a antrenat echipa suedeză în 2019.


Heidi Pinnak a reprezentat Estonia natală la Bocuse d'Or și este în prezent bucătar-șef la Brasserie 11 din Tallinn.


Făcându-și un nume la Gusto din La Paz, Bolivia, unde a fost desemnată cea mai bună bucătăreasă în 2016 de către LatAm's 50 Best Restaurants, Kamilla Seidler s-a întors de atunci în Danemarca, țara sa natală, unde este parteneră la Restaurant Lola, Copenhaga.


Restaurantul De Leest din Vaassen, Olanda, al lui Jacob Jan Boerma, a deținut trei stele Michelin timp de peste 17 ani, înainte ca bucătarul să decidă să îl închidă și să o ia de la capăt. Astăzi este bucătar la Boerma și consilier culinar pentru restaurantul Voltaire din Leersum, The White Room din Amsterdam și Fine Fleur din Anvers, toate acestea având câte o stea.


Bucătarul irlandez Mark Moriarty a câștigat concursul S.Pellegrino Young chef Academy Competition în 2015. De atunci, a gătit în întreaga lume, aducându-și restaurantul pop-up în turneu, și a fost inclus în topul Forbes 30 sub 30 pentru inovație în sectorul artistic. A făcut parte din echipa restaurantului The Greenhouse din Dublin, care a câștigat a doua stea Michelin în 2019 și a devenit o prezență constantă la televiziunea irlandeză. În curând își va deschide propriul restaurant.EUROPA CENTRALĂ - 4 octombrie

Bucătarul premiat Christoph Kunz, de la restaurantul Alois din München, este cunoscut și pentru aparițiile sale în emisiunea Kitchen Impossible.


Când restaurantul bucătarului Julia Komp, Schloss Loersfeld din Kerpen, Germania, a primit o stea Michelin, aceasta a fost cea mai tânără bucătăreasă din țară care a reușit această performanță, la vârsta de 27 de ani. Recent, a deschis Sahila și Yu*lia în Köln.


Tim Raue este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Germania. Bucătăria sa este de inspirație asiatică, combinând influențe japoneze, thailandeze și chinezești în restaurantul său emblematic Tim Raue din Berlin. Printre celelalte proiecte ale sale se numără Brasserie Colette din Berlin, München și Constance, Villa Kellermann din Berlin și restaurantul Hanami by Tim Raue de pe navele de croazieră TUI.


Bucătăria bucătarului Daniel Gottschlich se caracterizează prin mâncăruri neobișnuite și creative. La Ox & Klee, restaurant cu două stele Michelin, oaspeții experimentează o călătorie experimentală prin cele șase gusturi: dulce, acru, sărat, amar, gras și umami. Acest bucătar ambițios, cu o viziune creativă, este autodidact.


EUROPA DE VEST 3-4 Octombrie


După ce s-a pregătit sub comanda unor mari bucătari, Stefan Heilemann, născut în Germania, a preluat bucătăria recent deschisului Ecco Zurich, pe care a condus-o spre două stele Michelin. Din iunie 2020, el este bucătar-șef al restaurantului Widder din cadrul hotelului Widder, obținând din nou două stele Michelin.


Léa Linster, originară din Luxemburg, a fost prima și, până în prezent, singura femeie câștigătoare a concursului Bocuse d'Or. Fiică a unui patiser și bucătar, ea a preluat în 1982 afacerea de familie din orașul său natal Frisange, o cafenea-restaurant la acea vreme, și a transformat-o într-un restaurant de înaltă gastronomie, câștigând o stea Michelin.


Tim Boury, de la restaurantul Boury din Roeselare, Belgia, a primit o stea Michelin la un an de la deschidere. După ce s-a mutat într-o altă locație (tot în Roeselare), restaurantul a primit a doua stea, iar a treia în 2022.


Născută în Belley, Franța, în 1974, Mary Nohazic a lucrat la Stuttgart, la restaurantul Alte Post, apoi în Elveția, la Le Grand Pin din Peseux, și în cele din urmă la Schiff am See din Morat. Din 2007, ea se află la Cheseaux-Noréaz, la Table de Mary, câștigând restaurantul o stea Michelin în 2017.


David Martin este un bucătar franco-spaniol care a gătit în toată lumea, inclusiv cu Alain Passard. Apoi a preluat La Paix, o braserie clasică din Bruxelles, Belgia, pe care a cumpărat-o și a reimaginat-o, obținând două stele Michelin.Marea Britanie - Datele urmează să fie confirmate.

Francesco Mazzei a lucrat la Roma, Londra, Edinburgh, Milano și Bangkok. În 2008, a deschis primul său restaurant din Londra, L'Anima, cu un meniu inspirat de bucătăriile din Calabria, Puglia, Sicilia și Sardinia.


După ce și-a făcut dinții la localuri precum The Ledbury al lui Brett Graham și Elystan Street al lui Phil Howard, Sally Abé a devenit celebră la The Harwood Arms. În prezent, ea se află la cârma restaurantului The Pem din cadrul hotelului Conrad London St James, împreună cu alte trei localuri.


Claude Bosi este unul dintre cei mai buni bucătari care lucrează în prezent în Marea Britanie. După ce a ajuns în vârf la restaurantul său, Hibiscus, el conduce acum bucătăria de la Bibendum din Londra, care are două stele Michelin.


Lisa Goodwin-Allen este un bucătar britanic cunoscut pentru că este bucătarul executiv al restaurantului Northcote din Lancashire, care a primit stele Michelin. Este, de asemenea, o figură obișnuită a televiziunii britanice și a câștigat emisiunea culinară Great British Menu de la BBC.


Jason Atherton și-a lansat restaurantul său emblematic din Londra, Pollen Street Social, în aprilie 2011, care a primit o stea Michelin la șase luni de la deschidere. În prezent, el operează șapte restaurante londoneze aclamate, dintre care două au stele Michelin, și alte șapte avanposturi internaționale în New York, Filipine, Mykonos și St Moritz.


Originară din Australia, Skye Gyngell a devenit celebră în calitate de bucătar-șef la Petersham Nurseries. În prezent, are propriul restaurant, Spring, în Somerset House, care pune accentul pe o bucătărie simplă, fără deșeuri.


Sat Bains este cel mai bine cunoscut pentru că este bucătarul-proprietar al restaurantului Sat Bains with Rooms, cu două stele Michelin, din Nottingham, Anglia. A câștigat bursa Roux în 1999 și a lucrat în Franța. Bains a fost, de asemenea, unul dintre câștigătorii emisiunii Great British Menu în 2007.


ZONA PACIFIC — 17 Octombrie

Chef Josh Niland, din Sydney, a transformat modul în care gătim, transportăm, invechim și depozităm peștele. Abordarea sa etică, durabilă și revoluționară a gătitului de pește întreg fără deșeuri a primit recunoaștere la nivel mondial. Este un bucătar-șef multi-premiat, restaurator și autor premiat de James Beard.


Chef Jacqui Challinor supraveghează atât Nomad Sydney, cât și Melbourne și lucrează la viitoarele deschideri de restaurante. De asemenea, este implicată în mai multe organizații de caritate, inclusiv OzHarvest CEO Cook Off și #CookForTheBush.


Peter Gilmore este bucătarul-șef al restaurantului Bennelong din cadrul Operei din Sydney și al restaurantului Quay, situat peste port, în The Rocks. Este unul dintre cei mai premiați bucătari din Australia


CHINA continentală - Datele urmează să fie confirmate.

Născută în Shanghai, Jacqueline Qiu a lucrat cu Jean Georges în Shanghai și este în prezent manager senior al operațiunilor F&B pentru Hilton Hotels Greater China și Mongolia. Prima femeie bucătar-șef executiv din China continentală, ea are o istorie îndelungată cu concursul Academiei, fiind jurat și mentor local.


Originară din Taizhou, în provincia Zhejiang, Zhang Yong are în prezent opt restaurante în Beijing, Shanghai și Hong Kong, cu un total de 12 stele Michelin. Aproape de unul singur a reușit să facă un nume pentru bucătăria Taizhou în afara Zhejiang și a făcut din Taizhou o destinație culinară populară.


Născut în Hong Kong și crescut în Canada, DeAille Tam s-a mutat în Shanghai în 2016 pentru a conduce Bo Shanghai, care a primit o stea Michelin la doar un an după ce a fost deschis. Numită cea mai bună bucătăreasă din Asia în 2021 de către Asia's 50 Best Restaurants, acum se concentrează pe restaurantul său de gastronomie Obscura, cotat, de asemenea, cu o stea Michelin.


Originar din Germania, Stefan Stiller s-a mutat în Shanghai în 2004. Restaurantul său Taian Table, un restaurant inovator și sofisticat, axat pe o bucătărie deschisă, a fost lansat în 2016 și a primit rapid o stea Michelin. În 2019, restaurantul a primit o a doua stea, iar în 2021, o a treia.


Originar din Toscana, Italia, Stefano Bacchelli a lucrat timp de un deceniu la Da Vittorio din Bergamo, sub conducerea familiei Cerea, înainte de a prelua funcția de bucătar executiv la Da Vittorio Shanghai. În 2021, restaurantul a primit cea de-a doua stea Michelin.


FRANȚA - Datele urmează să fie confirmate.


Adrien Cachot este un tânăr bucătar de origine catalană din Bordeaux, care a participat la concursul Academiei în etapa finală regională. El are un talent pentru a pune în valoare ingrediente mai puțin iubite, cum ar fi organele comestibile, pentru a crea o identitate culinară unică.


În 2019, Jessica Prealpato a fost prima femeie care a primit titlul de Cel mai bun patiser din lume de către The World's 50 Best Restaurants. Conducând patiseria la restaurantul Plaza Athénée din Paris, de trei stele, sub conducerea lui Alain Ducasse, Prealpato se concentrează pe dulciuri cu conținut redus de zahăr și grăsimi.


Distins cu prestigiosul premiu Meilleur Ouvrier de France în 2004, bucătarul Christophe Bacquié și-a stabilit restaurantul omonim de trei stele ca fiind una dintre cele mai importante destinații gastronomice din Provence.


Stéphanie Le Quellec este bucătarul din spatele restaurantelor La Scène și MAM, de două stele, din Paris, și este unul dintre cele mai strălucitoare talente culinare din Franța, îmbinând gastronomia de înaltă clasă cu simplitatea pentru a crea mâncăruri excepționale.


Ultimul membru al clubului francez cu trei stele Michelin, Alexandre Mazzia combină aromele Provence și Congo-ul copilăriei sale în restaurantul AM din Marsilia.


ITALIA - Datele urmează să fie confirmate.


Din Lazio, Donato Ascani a lucrat pentru bucătarul Enrico Crippa la Piazza Duomo din Alba, înainte de a lucra pentru Enrico Bartolini. În prezent, el conduce restaurantul Glam al lui Bartolini de la Palazzo Venart din Veneția, care a primit a doua stea Michelin în 2019.


Giuseppe Ianotti este bucătarul-proprietar al restaurantului Krésios de la periferia orașului Telese Terme, unde bucătarul autodidact creează o bucătărie rafinată și contemporană informată de o cercetare meticuloasă. Krésios a primit cea de-a doua stea Michelin în ghidul din 2022.


Viviana Varese este un bucătar condus de acțiunea socială și este forța culinară din spatele restaurantului Viva din Milano, distins cu o stea Michelin. Cu un accent deosebit pe pește și fructe de mare în bucătăria sa inspirată din Campania, Varese caută să ofere oportunități pentru persoanele marginalizate prin munca sa.


Bucătarul canadian Jessica Rosval s-a îndrăgostit de bucătăria lui Massimo Bottura în timpul unei călătorii în Italia, atât de mult încât l-a abordat pe acesta pentru un loc de muncă. Aproape un deceniu mai târziu, după o perioadă petrecută la restaurantul Osteria Francescana, nava amiral a lui Bottura, Rosval conduce acum bucătăria de la Casa Maria Luigia, reședința de lux a grupului Francescana, situată la periferia orașului Modena.


După 10 ani ca bucătar executiv al restaurantului VUN din Milano, care a primit două stele Michelin, Andrea Aprea a preluat restaurantul și barul-bistro din cadrul Muzeului Etrusc din oraș. Înscriindu-se atât în bucătăria italiană tradițională, cât și în cea contemporană, mâncarea lui Aprea este inspirată, de asemenea, de diversele sale călătorii și experiențe în orașe precum Londra și Kuala Lumpur.


AFRICA, ORIENTUL MEDIU ȘI ASIA DE SUD - Datele urmează să fie confirmate.


Tala Bashmi, bucătăreasă născută în Bahrain, a studiat și a lucrat în Elveția și este cunoscută pentru participările sale la Top Chef și pentru restaurantul său Fusions by Tala, situat pe acoperișul hotelului de cinci stele Gulf Hotel din Bahrain. Ea a primit premiul pentru cea mai bună bucătăreasă din Orientul Mijlociu și Africa de Nord în 2022.


Selassie Atadika și-a finalizat studiile culinare la The Culinary Institute of America. Compania ei, Midunu, o întreprindere nomadă de mese private din Accra, Ghana, întruchipează "Noua bucătărie africană". Ea a fost, de asemenea, finalistă la Premiul mondial culinar basc din 2019.


Vedeta emisiunii premiate Siba's Table de pe Food Network, Siba Mtongana este antreprenor și autor de cărți de bucate de succes. Cartea My Table din 2015 a câștigat două premii prestigioase la Gourmand World Cookbook Awards din China, unde autoarea a fost prima sud-africană care a câștigat vreodată Premiul special al juriului.


USA - Datele urmează să fie confirmate.


Sean Brock este cunoscut pentru implicarea sa în repatrierea cămării și bucătăriei sudice în ultimii 20 de ani. Timp de peste un deceniu, a fost bucătarul-șef și partener al McCrady's și McCrady's Tavern din Charleston, Carolina de Sud, precum și bucătarul fondator al Husk Restaurants, situat în Charleston, Nashville și Savannah. În 2019, el și-a pus rădăcinile în Nashville pentru a deschide patru proiecte ambițioase de restaurante: Joyland, The Continental, Audrey și June.


Chef Adrienne Cheatham a lucrat la Le Bernardin, restaurant cu trei stele Michelin, sub conducerea lui Eric Ripert, în calitate de subșef executiv. Ulterior, s-a alăturat bucătarului Marcus Samuelsson ca bucătar-șef corporativ, iar recent a fost bucătar-șef în rezidență la Blue Hill at Stone Barns. Cartea de bucate de debut a lui Cheatham, Sunday Best, a fost lansată în aprilie 2022.


Fost subofițer executiv la The French Laundry, Philip Tessier a antrenat echipa SUA câștigătoare a medaliei de aur la Bocuse d'Or 2017, după propria medalie de argint în 2015 - primul american care a urcat vreodată pe podium.


Câștigătoare a premiului James Beard, Nina Compton este chef-proprietar al restaurantului premiat Compère Lapin din New Orleans. Cel de-al doilea restaurant al ei, Bywater American Bistro (BABs), este situat în cartierul Bywater din New Orleans. Și-a început călătoria profesională la Daniel, în New York, alături de bucătarul-șef/restaurator Daniel Boulud și echipa sa.


Ignacio Mattos este bucătarul-șef și fondatorul Mattos Hospitality, care cuprinde restaurantele newyorkeze estela, Altro Paradiso și Lodi. De când s-a mutat în Manhattan, în urmă cu aproape două decenii, bucătarul născut în Uruguay a dezvoltat un stil de mâncare îndrăzneț și înșelător de simplu.


ASIA - Datele urmează să fie confirmate.

Daniel Calvert este bucătarul-șef executiv al restaurantului Sézanne, din cadrul hotelului Four Seasons Hotel Tokyo din Marunouchi. Datorită viziunii și tehnicii sale, restaurantul a primit prima sa stea Michelin la mai puțin de șase luni de la deschidere.


Vanessa Huang, bucătarul taiwanez, a fost formată de bucătarul Pascal Barbot la Astrance din Paris, care a primit trei stele Michelin. În 2014, ea s-a întors în Taiwan pentru a deschide Ephernité. Ea a fost numită în top nouă femei bucătar din Asia de către Ghidul Michelin în martie 2019.


Australianul Dave Pynt este bucătarul-proprietar al Burnt Ends Hospitality Group, care include Burnt Ends, un restaurant modern de grătar cu o stea Michelin în Singapore. El a lucrat alături de unii dintre greii culinari ai lumii, printre care Rene Redzepi, Victor Arguinzoniz, Nuno Mendes și Tetsuya Wakuda.


CANADA — 24 Octombrie


Christine Cushing a absolvit programul de gestionare a alimentelor și băuturilor de la George Brown College din Toronto și a absolvit apoi École de Cuisine La Varenne din Paris. A lucrat în bucătării precum cele ale Hotelului Four Seasons din Toronto și ale restaurantului Scaramouche și este o prezență obișnuită la televiziunea canadiană.


Suzanne Barr este unul dintre cei mai respectați bucătari din America de Nord, cu un fler aparte pentru mâncarea afro-caribiană. A apărut în documentarul The Heat: A Kitchen (R)evolution, și în calitate de jurat rezident în cadrul serialului Food Network Canada, Wall of Chefs. Suzanne militează în mod regulat pentru securitatea alimentară, persoanele de culoare, bunăstarea mentală, plata egală pentru muncă egală, comunitățile LGBTQ, alfabetizarea în domeniul nutriției și durabilitatea surselor de hrană.


De la Toronto la New York și până în Franța, bucătarul Patrick Kriss a lucrat în unele dintre cele mai prestigioase bucătării din întreaga lume, inclusiv în bucătăria Daniel din New York, cu stele Michelin. În prezent, este fondatorul Alo Group, o colecție celebră de restaurante și spații, care include Alo, un restaurant francez contemporan din centrul orașului Toronto, și bistroul său secundar, Aloette, precum și Alobar Yorkville și Salon.