top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

BOCUSE D'OR - Echipa Danemarcei câștigă Bocuse d'Or Europe 2022

Echipa Danemarcei a câștigat medalia de aur la Bocuse d'Or Europe 2022 pentru combinația de farfurii și platouri, cu cartofi și, respectiv, carne de vânat.


Chef Brian Mark Hansen, de la restaurantul Soelleroed Kro din Holte, Danemarca, a sărbătorit pe podium, spunând: "Suntem atât de mândri și onorați, iar celelalte echipe au fost absolut extraordinare." El a fost însoțit pe scenă de ajutorul de bucatar/commis Elisabeth Madsen și de antrenorul Christian Ebbe.Medalia de argint a revenit echipei Ungariei, încurajată de publicul de acasă, echipa fiind condusă de bucătarul Bene Dalnoki de la restaurantul Stand din Budapesta in timp ce medalia de bronz a revenit echipei Norvegiei.
Alături de trioul de pe podium, Danemarca, Ungaria și Norvegia, celelalte șapte echipe care se califică pentru Marea Finală de la Lyon, care va avea loc pe 23 și 24 martie 2023, sunt Suedia, Islanda, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Elveția și Belgia.Premiile speciale Bocuse d'Or Europa 2022:

  • 'Cel mai bun commis' a fost acordat echipei Suediei, Thilda Mårtensson.

  • Cea mai bună 'temă în farfurie' a fost acordată echipei din Marea Britanie, condusă de Ian Musgrave de la The Ritz din Londra.

  • Cea mai bună "temă pe platou" a fost acordată echipei Suediei, condusă de bucătarul Jimmi Eriksson.

La aceasta editie, delegatia romaniei, proaspat intrata in familia Bocuse d`Or, a participat din pozitia de delegatie oficiala, in vederea pregatirii participarii la Semifinala din anul 2024, cand vom participa in premiera, cu un candidat al tarii noastre. Bocuse d`Or Romania, a fost reprezentata de catre domnul Laurenţiu Mâță, Project & Pomotion Manager Bocuse d`Or Romania.


Suntem mandri ca am reusit sa integram Romania in legendarul concurs Bocuse d`Or, dupa o munca de mai bine de doi ani in acest sens. Urmeaza o perioada de studiu si viyite la academiile Bocuse d`Or din Europa, urmand ca, in anul 2023, sa organizam prima selectie nationala in vederea stabilirii candidatului care ne va reprezenta la Semifinala Europeana Bocuse d`Or din anul 2024, a spus Laurenţiu Mâță, Project & Pomotion Manager Bocuse d`Or Romania.