top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Burgeri sănătoși și cu simț de răspundere din Cluj-Napoca.

Peisajul si oferta culinara din Cluj-Napoca s-a îmbogățit începând de ieri cu o noua locație care promite sa pună umărul la oferta culinara sănătoasă, locala si sustenabila. Soupette Food Truck este o alternativa la preparatele clasice de street food, înlocuind carnea si produsele aproape-nesanatoase cu alternative sănătoase, pe baza de plante. Aprovizionarea materiei prime este esențiala când vine vorba despre încurajarea producției si consumului local, 90% dintre ingredientele folosite in meniul Soupette fiind achiziționate de la micii producători locali, pe care ii găsim in vecinătatea orașului Cluj-Napoca.

"Pentru că dorim să vă oferim o experiență cât mai autentică și cât mai aproape de conceptul pentru care milităm, 90% din produsele folosite sunt 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞, 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡!" Spune Andra Tolnai, tantara antreprenoare, originara din Satu Mare care a pus pe picioare afacerea Soupette intr-un Food Truck.

Andra Tolnai a investit aproape 25.000 de euro in afacerea sa si își dorește ca, pe lângă un meniu sustenabil si sănătos, sa ofere oaspeților ei o noua viziune despre prepararea si consumul alimentelor de tip Street Food.Un studiu publicat de către DEPARTAMENTUL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ arată că media de mâncare irosită per cap de locuitor in România este 129 kg pe an. In perioada Sărbătorilor tindem să cumpărăm mai multe produse alimentare și, implicit, să aruncăm mai multă mâncare.


Pentru a combate aceasta problema ecologică și etică, Soupette Food Truck recomanda câteva tips and tricks pe care le considerăm utile :

1. Cumpără inteligent - fă-ți o listă cu produsele necesare, înainte de a porni la cumpărături.

2. Consumă porții mai mici - deseori preparăm sau comandăm mai mult decât putem consuma.

3. Re-use, re-taste - Salvează garnitura neutilizată si adaugă-o la o alta masă a zilei.

4. Cumpără produse mai puțin perfecte vizual - vom vorbi despre asta într-o postare separată.

5. Donează- Don`t bee greedy, feed the needy!

6. 🪱Compost - Strânge resturile de alimente și utilizează acest compost organic oriunde in gradină.


Food Truck ul Soupette il puteti gasi la adresa Strada Buna Ziua nr 25, Cluj Napoca.

Mobil: 0770 282 782