top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Celebrul restaurant PESCĂRUȘ se extinde cu o nouă locație în București!

Noul Restaurant Pescarus Feeria s-a deschis de curand in cadrul Baneasa Shopping City, Zona de Food Court din Galeria Feeria. Meniul oferit de catre noul local face parte din bucataria portuara moderna: peste, fructe de mare, fripturi, ciorbe, dar si preparate cu specific traditional romanesc.

Descorul este unul de exceptie, contemporan, realizat de designerul si arhitectul Mihai Popescu de la Twin Studio, co-propietar al celebrelor locatii Fratelli, Biutiful, Fratellini Bistro sau Carnivale Food Market.


Despre Restaurant Pescarus Herastrau

La inaugurarea Restaurantului „Pescăruș” nu exista Parcul Herăstrău.

Situat în dreptul rondului care leagă bd. Beijing de bd. Aviatorilor, Restaurantul „Pescăruș” este legat de șoseaua principală printr-o alee elegantă, ce duce chiar până la intrare. Desigur, aceasta se numește Aleea Pescăruș.


În timp ce despre restul localurilor de pe malul lacului Herăstrău poți spune că au fost construite în parc, în cazul restaurantului „Pescăruș” treaba stă total invers – parcul a fost construit în jurul său. Acesta a fost construit și inaugurat în anul 1938, și este creația arhitectului Horia Creangă, renumitul arhitect interbelic care a semnat o mulțime de proiecte precum Teatrul Giulești, Halele Obor și Imobilul ARO, unde se află astăzi Cinema Patria.


In 1940 a fost cumparat de catre stat, iar dupa razboi a fost restaurantul sefimii comuniste. In ceea ce priveste personalitatile care i-au mai trecut pragul, intr-o alta perioada dominata sovietic, aici venea sa petreaca si Nicu Ceausescu.


Din păcate, restaurantul „Pescăruș” s-a confruntat cu o serie de probleme după 1989: degradarea, care a fost dublată de faptul că este un monument istoric, ceea ce a complicat eventualele restaurări și intervenții, dar și neadaptarea, deoarece restaurantul și-a păstrat aerul „comunist” mult timp după Revoluție.


Regele Spaniei, Juan Carlos, fostul presedinte israelian Shimon Peres, dar si fostul campion mondial al sahului Anatoli Karpov se numarau printre cei care au luat masa la Pescarus.


Localul a fost revigorat odată cu modernizarea din 2015, când „Pescărușul” a fost achiziționat de catre Grupul City Grill și renovat pentru a arăta precum un restaurant ce inspiră eleganță și lux, dar și o atmosferă de secol XXI. Renovarea nu a însemnat schimbarea totală la față totuși – s-au păstrat pardoselile originale, finisajele la nivel parietal, dar și mai multe corpuri de iluminat.