top of page

Celebrul restaurant PESCĂRUȘ se extinde cu o nouă locație în București!

Noul Restaurant Pescarus Feeria s-a deschis de curand in cadrul Baneasa Shopping City, Zona de Food Court din Galeria Feeria. Meniul oferit de catre noul local face parte din bucataria portuara moderna: peste, fructe de mare, fripturi, ciorbe, dar si preparate cu specific traditional romanesc.

Descorul este unul de exceptie, contemporan, realizat de designerul si arhitectul Mihai Popescu de la Twin Studio, co-propietar al celebrelor locatii Fratelli, Biutiful, Fratellini Bistro sau Carnivale Food Market.


Despre Restaurant Pescarus Herastrau

La inaugurarea Restaurantului „Pescăruș” nu exista Parcul Herăstrău.

Situat în dreptul rondului care leagă bd. Beijing de bd. Aviatorilor, Restaurantul „Pescăruș” este legat de șoseaua principală printr-o alee elegantă, ce duce chiar până la intrare. Desigur, aceasta se numește Aleea Pescăruș.


În timp ce despre restul localurilor de pe malul lacului Herăstrău poți spune că au fost construite în parc, în cazul restaurantului „Pescăruș” treaba stă total invers – parcul a fost construit în jurul său. Acesta a fost construit și inaugurat în anul 1938, și este creația arhitectului Horia Creangă, renumitul arhitect interbelic care a semnat o mulțime de proiecte precum Teatrul Giulești, Halele Obor și Imobilul ARO, unde se află astăzi Cinema Patria.


In 1940 a fost cumparat de catre stat, iar dupa razboi a fost restaurantul sefimii comuniste. In ceea ce priveste personalitatile care i-au mai trecut pragul, intr-o alta perioada dominata sovietic, aici venea sa petreaca si Nicu Ceausescu.


Din păcate, restaurantul „Pescăruș” s-a confruntat cu o serie de probleme după 1989: degradarea, care a fost dublată de faptul că este un monument istoric, ceea ce a complicat eventualele restaurări și intervenții, dar și neadaptarea, deoarece restaurantul și-a păstrat aerul „comunist” mult timp după Revoluție.


Regele Spaniei, Juan Carlos, fostul presedinte israelian Shimon Peres, dar si fostul campion mondial al sahului Anatoli Karpov se numarau printre cei care au luat masa la Pescarus.


Localul a fost revigorat odată cu modernizarea din 2015, când „Pescărușul” a fost achiziționat de catre Grupul City Grill și renovat pentru a arăta precum un restaurant ce inspiră eleganță și lux, dar și o atmosferă de secol XXI. Renovarea nu a însemnat schimbarea totală la față totuși – s-au păstrat pardoselile originale, finisajele la nivel parietal, dar și mai multe corpuri de iluminat.


Σχόλια


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro