top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Chef Florin Dumitrescu a dat lovitura cu rețeta sa digitală! Cât va câștiga faimosul Chef!

Chef Florin Dumitrescu, cunoscut mai ales de la show-urile TV „MasterChef” și „Chefi la cuțite”, a lansat un pachet NFT. Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor. NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.

Pachetul NFT scos la vânzare de Florin Dumitrescu se numește „Unusual Foie Gras”. Viitorul cumpărător va deveni unicul proprietar al fotografiei originale a NTF-ului, al rețetei scrise, al celor două cărți lansate de chef Florin Dumitrescu – „Gătește cu mine” și „Românește. Punct și de la capăt” – însoțite de un autograf personalizat, și al unui sorț semnat de cunoscutul chef.


„Unicitatea este cel mai valoros atribut al acestui trend digital. Ceea ce ofer acum este doar începutul. În timp, este posibil ca NTF-ul să te aducă atât de aproape de mine, încât poți să ai parte de un curs de gătit one-on-one sau de o cină pe care să ți-o gătesc chiar eu” - a spus Florin Dumitrescu.

NFT-ul său a fost lansat pe platforma opensea.io , pe care și cântăreața Delia a scos la vânzare un astfel de produs digital, iar in acest moment a fost licitat de catre un utilizator ( ID CryptoTortuga), care a oferit nu mai putin a echivalentul la 9081 de lei ( 2209 $ ), facand din aceasta cea mai scumpa reteta a unui preparat culinar din Romania.