top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Confruntări violente între proprietarii de restaurante și forțele de ordine in Italia. VIDEO

Proprietarii de restaurante, furioși pentru că sunt nevoiți își închidă afacerile din cauza restricțiilor, s-au confruntat cu forțele de ordine în timpul unui protest care a avut loc în fața Parlamentului din Roma. Un ofițer a fost rănit, potrivit agenției italiene de știri LaPresse.

Câteva sute de protestatari și-au scos măștile pentru a striga „Muncă!” și „Libertate!”. Unii au aruncat petarde sau alte obiecte.


În prezent, restaurantele, barurile și cafenele sunt închise – cel puțin până în aprilie. Sunt permise numai serviciile de livrare.Membrii unui grup politic de extremă dreaptă s-au alăturat proprietarilor în protest, potrivit agenției de știri italiene ANSA.


Printre manifestanți a fost și Hermes Ferrari, proprietarul unui restaurant din Modena, un oraș din nordul Italiei. El s-a lăudat că a sfidat autoritățile în ultimele, prin continuarea activității restaurantului său, încalcând decretele guvernamentale. Chiar atunci când amenzile s-au acumulat, „am putut să-mi plătesc lucrătorii”, a spus Ferrari.


Ferrari și-a îndemnat colegii proprietari de restaurante să-i urmeze exemplul. „Trebuie să deschizi pentru că nimeni nu-ți poate spune să închizi”, a țipat el.


Proprietarii de afaceri insistă că trebuie să redeschidă permanent. Restaurantele și cafenelele din regiunile cu o incidență mai mică au putut funcționa până la ora de stingere.


Dar o creștere a infectărilor, determinată în principal de noile variante, a determinat guvernul să elimine temporar denumirea de „zonă galbenă” pentru toată luna aprilie.


Exprimându-și solidaritatea față de polițistul rănit, subsecretarul Ministerului de Interne, Carlo Sibilia, a declarat că „violența nu va fi tolerată”.