top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

"Cupa Marea Neagră in Arta Culinară" – 31 Mai 2021, Mamaia, Constanta

In data de 31 mai 2021, in stațiunea Mamaia - cea mai mare si renumita stațiune din Romania, situata in partea de nord a Municipiului Constanta, denumita si Perla Litoralului Romanesc, va avea loc concursul dedicat bucătarilor si cofetarilor profesioniști “Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021”. Evenimentul este organizat in premiera de către Top Hospitality Romania, alături de CELLI Romania si in parteneriat cu Asociația Patronala RESTO Constanta.Concursul va avea trei categorii unde echipele își vor putea înscrie participarea:

· Categoria A: Platou Rece Festiv

· Categoria B: Preparat Individual in viziunea concurentului / echipei ( FEL PRINCIPAL)

· Categoria C: Desert / Tort cu tematica "Marea Neagra"


Concursul este unul regional, pe echipe sau individual, reprezentând unități de alimentație publica/catering din Romania.


Cine poate participa la acest concurs

· Echipe individuale reprezentând hoteluri, restaurante, alte tipuri de unitati de alimentative publica, etc, din Romania.

· Echipe pe oraș (mai multi bucătari sau cofetari care nu fac parte din aceeași unitate de alimentație publica dar se unesc intr-o singura echipa - Ex. Echipa Orașului Tulcea)

Nu va exista taxa de înscriere, aceasta fiind in totalitate acoperita de către sponsorul principal al competiției, CELLI Romania, lucru care încurajează participarea a cat mai multor echipe de bucătari si cofetari profesioniști.


O competitie care creaza coeziune si dezvoltare


“Ne dorim ca acest prim eveniment, de după pandemie, să fie văzut ca un semnal puternic de revenire a sectorului HoReCa din Romania, printre cele mai afectate sectoare ale industriei de turism. Romania are nevoie de competiții culinare de calitate destinate profesioniștilor, evenimente care din păcate au lipsit mult timp in industria noastră. La acest eveniment, profesioniști si antreprenorii susțin acest mesaj de unitate si relansează spiritul competitiv, atât de necesar dezvoltării sectorului nostru HoReCa” a spus Laurenţiu Mâță, fondatorul Top Hospitality Romania si al acestui eveniment.

​Prin implicarea in organizarea logistica a evenimentului, Asociația Patronale RESTO Constanta a dat un semnal puternic si transmite tuturor profesioniștilor din lumea culinara ca este momentul unității si a sinergiei in industrie, acum, când orizonurile normalității sunt tot mai vizibile. RESTO va fi un partener strategic in dezvoltarea acestui proiect competitional anual, in stațiunea Mamaia.Asociația Națională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism va asigura atat comunicarea activa a evenimentului, atât in rândul membrilor celei mai mari asociații de bucătari si cofetari din Romania, dar si in comunitatea extinsa din HoReCa. Totodată ANBCT va asigura jurizarea prin intermediul unor profesioniști cu experiență atât națională cat si internațională.


Evenimentul va reprezenta totodata o premiera, acesta fiind prima competitie culinara din istoria tarii noastre, care va avea loc la bordul unui vas pe Marea Neagra. Locul de desfasurare va fi catamaranul ALEZZI YACHT, cea mai noua atractie turistica de pe litoralul Marii Negre.Informațiile, regulamentul si înscrierile de participare se pot face accesând adresa: