top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Sustenabilitatea – tranzitia de la un trend al viitorului la o realitate stringenta a prezentului

Pe măsură ce consumatorii devin tot mai conștienți de mediu, tot mai multe companii și întreprinderi găsesc modalități de a-și reduce impactul asupra planetei și a comunității lor. Practicile de sustenabilitate permit companiilor să își evidențieze beneficiile sociale, continuând în același timp să atragă clienți.


Principiile sustenabilității se referă la cele trei concepte de bază ale sustenabilității de mediu, sociale și economice - uneori descrise ca "oameni, planetă și profituri".


Multe întreprinderi sustenabile încearcă să își reducă amprenta asupra mediului prin utilizarea energiei regenerabile sau prin reducerea deșeurilor


Directiva UE 2019/904 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului contribuie la punerea in aplicare a strategiei UE privind materialele plastice, un element important in tranzitia UE catre o economie circulara. Directiva impune o reducere cantitativa ambitioasa si sustinuta a consumului acestor produse pana in 2026 (in comparatie cu un nivel de referinta din 2022)


Echipa Vreau Sa Fiu Antreprenor (VSFA) si Insights din cadrul Romanian Business Leaders a publicat in 2020 a doua parte a studiului Insights PulseZ, care prezinta obiceiurile de consum ale tinerilor. Intrebati de produsele pe care le achizitioneaza, 46% dintre tinerii romani au declarat ca pentru ei conteaza provenienta locala a ingredientelor, produsele Made in Ro, in decizia lor de cumparare, iar pentru 60% dintre tineri conteaza ca produsul sa fie sustenabil. Perpectiva de cetatean global si grija fata de planeta este reflectata prin interesul a 68% dintre tineri fata de produsele eco-friendly. (1)


Sustenabilitatea “nu este un moft, nu este o modă, este o reacţie pe care suntem obligaţi să o avem la o schimbare majoră cu care ne confruntăm.” este de parere Calin Ile intr-un articol recent. ”Dacă în trecut, când vorbeam de un hotel, aveam descrierea clasică că un hotel înseamnă „location, location, location”, astăzi cred că un hotel înseamnă „reputation, reputation, reputation”, a concluzionat acesta in cadrul aceluiasi articol.

”Pe viitor speram ca si lanturile de restaurante reprezentative sa se ralieze la acest concept sustenabil de eliminare a plasticului si sa le ofere clientilor o alternativa eco-friendly la apa pre-imbuteliata. Este important ca vectorii de imagine, varfurile de lance ale segmentului de restaurante sa isi inteleaga si sa isi asume rolul de a disemina acest mesaj de responsabilitate sociala B2C si anume ca schimbarea incepe cu pasi mici facuti de fiecare dintre noi” declara Ioana Matei, managing partner Saimateo – reprezentant exclusive Celli Romania, primul furnizor de sisteme de filtrat si imbuteliat apa in sticle reutilizabile din sticla, cu un istoric in piata de sapte ani.

Sistemele CELLI reduc substantial costurile de achizitionare ( cu 30% - 40%) a apei carbogazoase imbuteliate in ambalaje de unica folosinta, fiind o sursa inepuizabila de apa filtrata, gata racita, plata si carbogazoasa. Deoarece apa se imbuteliaza direct in locatie, se ofera un control mai bun al stocurilor, eliminandu-se pierderile. Se elimina si problema refrigerarii, datorita sistemului de refrigerare de inalta performanta, cu banc de gheata, ce asigura furnizarea unui volum ridicat de apa filtrata, plata si carbogazoasa, la temperaturi optime de servire.

 

Obtine o cerere de oferta pentru localul tau!