top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

EXCLUSIV: Chef Claudio Costea lanseaza doua restaurante in Marea Britanie.

Pentru cei care inca nu stiu, Chef Claudio Costea este unul dintre cei mai titrati profesionisti romani, care activeaza in domeniul culinar din Marea Britanie si care a ocupat ani de zile pozitii de Bucatar Sef la unele dintre cele mai bune locatii. Din 2008, conduce bucătăria hotelului de lux De Vere Oxford Thames. unde este executive-chef, poziție din care a angajat câteva sute de conaționali în ultimii ani.

 

Chef Claudio Costea - Chef-owner Dely World Food by Claudio Costea

 

Intrucat anul 2020 s-a dovedit un an cu multe provocari in industria de ospitalitate in Marea Britanie, Chef Claudio a inteles rapid ca exista si multe oportunitati, pentru cei pregatiti sa investeasca in restaurante. Cererea de mancare gatita inca exista si este chiar una foarte mare pe zona de livrari, astfel incat, alaturi de un prieten, au decis ca este momentul sa investeasca o suma considerabila in dezvoltarea si lansarea unui prim restaurant.


Primul proiect in care au ales sa investeasca a fost Restaurantul Dely World Food by Claudio Costea, un restaurant cu specific romanesc-international, cu aproximativ 70 de locuri, aflat in orasul Oxford, la doua minute de centrul orasului.

"Dely World Food este un loc unic în care mâncarea devine magică în mâinile chef-owner-ului nostru Claudio Costea, cu peste 20 de ani de experiență în restaurante de stradă, nave de croazieră, restaurante cu stele Michelin și hoteluri de top, promite o experiență culinară de neuitat. De-a lungul anilor, Chef Claudio Costea a obținut multe distincții în călătoria sa culinară, cum ar fi campion senior britanic 2017, campion senior britanic și campion european la IACC Copper Lisabona 2018, maestru bucătar profesionist în 2016, cat si multiple premii rossette pentru excelență culinară. Promitem că odată ce încercați mâncarea proaspăt preparată, nu vă puteți opri aici și veți dori mai mult din gama de arome pe care vi le oferim la Dely World Food." - delyworldbyclaudiocostea.com

Chef Claudio ne-a impartasit in exclusivitate ca ideea deschiderii acestui restaurant i-a venit in momentul in care si-a dat seama ca in orasul Oxford exista o comunitate de aproximativ 15.000 - 20.000 de romani, pentru care nu exista un local adecvat cu meniu romanesc. In acest sens. pentru restaurant a dezvoltat un meniu traditional, si l-a pus la dispozitia atat comunitatii de conationali dar si clientilor locali, amatori de gusturi romanesti. Bineinteles in meniul restaurantului regasim preparate de renume ca si ciorba de burta, ciorba de fasole cu afumatura, sarmalele cu mamaliga, pastrama de miel, papanasi sau galuste cu prune.

 

Meniu romanesc Dely World Food by Claudio Costea

 

Intrucat proiectul deja se bucura de succes, acesta avand deja sute de comenzi sau pre-comenzi, Chef Claudio Costea si asociatul sau au decis sa mai deschida un restaurant, de data aceasta in orasul Hemel Hempstead, aflat la 35 de Km de capitala Marii Britaniei, Londra. Restaurantul urmeaza sa fie deschis in prima jumatate a anului 2021 si presupune o noua investite de cateva zeci de mii de euro.


Dely World Food By Claudio Costea

Oxford, Sandy Lane, West Littlemore, OX46NA, Oxfordshire, England

Hotline: 07479-81-4541

Email: delyworldfoodbyclaudiocostea@gmail.com

Web: delyworldbyclaudiocostea.com