top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Laurenţiu Mâță

Gérard Pélisson, cofondatorul grupului Accor, a murit la vârsta de 91 de ani


Gérard Pélisson, cofondatorul grupului Accor, un gigant mondial din industria hotelieră, a incetat din viata la vârsta de 91 de ani "în urma unei boli îndelungate", a anunțat luni, 6 martie, familia sa, informează Agenția France-Presse (AFP).


Acesta a condus "una dintre cele mai importante companii hoteliere din lume", pe care a fondat-o împreună cu partenerul său Paul Dubrule, a declarat familia sa. Gérard Pélisson crease, de asemenea, Institutul Paul-Bocuse, alaturi de marele sef bucatar.



Grupul și echipele sale "îi vor aduce un omagiu pe un perete virtual care va colecta expresii de simpatie din întreaga lume", a anunțat într-un comunicat Accor, al cărui director Pélisson părăsise conducerea în 1997 pentru a deveni "copreședinte al consiliului de supraveghere, alături de Paul Dubrule". Actualul director general al Accor, Sébastien Bazin, l-a omagiat pe Gérard Pélisson ca fiind "modelul însuși de antreprenor" care, împreună cu Paul Dubrule, "a reinventat codurile industriei hoteliere pentru a stabili un nou curs cu influență internațională".


Gérard a fost un antreprenor prin excelență. Un adevărat revoluționar al industriei noastre care, împreună cu Paul Dubrule, a făcut din Accor o forță globală de luat în seamă. Cu curaj și determinare, au sfidat fără teamă convențiile, au reinventat ospitalitatea și au schimbat pentru totdeauna traiectoria industriei, având un impact global. Moștenirea lui Gérard trăiește în continuare la Accor și ne vom strădui cu toții să îmbrățișăm spiritul său îndrăzneț, reflectând căutarea excelenței și pasiunea sa pentru afaceri. Viziunea și inima lui vor fi pentru totdeauna alături de noi!
În numele Accor, doresc să exprim cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi, în special lui Gilles Pélisson, nepotul său, care a lucrat timp de 17 ani în cadrul grupului, inclusiv 5 ani la conducerea acestuia.

Sébastien Bazin - Chairman and CEO at Accor


Importanța hotelurilor standardizate în industria hotelieră este evidențiată de povestea de succes a Accor, al șaselea grup hotelier din lume, cu peste 5.400 de unități sub brandurile Novotel, Ibis, Sofitel, Mercure și Pullman în 110 țări. Fondatorul Accor, Gérard Pélisson, a implementat modelul american al hotelurilor standardizate în Franța, o abordare inovatoare la acea vreme, care a pus bazele industriei hoteliere moderne din Franța.


După o experiență în Statele Unite, Pélisson s-a întâlnit cu Paul Dubrule, un alt admirator al conceptului american de hoteluri standardizate, iar cei doi au deschis primul Novotel lângă Lille în 1967, pe un fost câmp de sfeclă de zahăr. În doar doi ani, au mai deschis două unități la Colmar și Marsilia, iar în 1974, Bordeaux a primit primul hotel Ibis, embrionul primei rețele de hoteluri de buget din Franța și ulterior din Europa.


În anii '70, Société d'investissement et d'exploitation hôteliers a investit în Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud și America de Nord, înainte de a deveni Accor în 1983. Printr-o serie de preluări, inclusiv Courtepaille, Mercure și Sofitel, cei doi fondatori au continuat să inoveze, creând conceptul "camerei de 99 de franci" pentru hotelurile de Formula 1 și devenind lideri mondiali în acest sector. Astăzi, modelul de hotel standardizat este unul dintre cele mai utilizate în industria hotelieră, permițând o experiență consistentă pentru clienți și o gestionare eficientă pentru proprietarii de hoteluri.


ACCOR este unul dintre cei mai mari și de succes operatori de hoteluri la nivel global, cu o prezență puternică în România. Grupul hotelier are peste 5.400 de unități sub brandurile Novotel, Ibis, Sofitel, Mercure și Pullman în 110 țări și continuă să se extindă rapid în întreaga lume.



În România, Accor are o prezență puternică, cu o serie de branduri de hoteluri populare, inclusiv Ibis, Novotel, Mercure și Pullman. Pélisson a fost unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea acestor branduri și la consolidarea poziției Accor pe piața locală.


Pentru România, Accor a devenit un operator important în dezvoltarea industriei ospitalității și turismului, oferind o varietate de opțiuni de cazare pentru turiști și oaspeți de afaceri. În plus, dezvoltarea brandurilor Accor a adus o serie de beneficii economice pentru țară, inclusiv crearea de locuri de muncă și investiții în infrastructură.


Moartea lui Gérard Pélisson este o pierdere tragică pentru industria ospitalității și pentru Accor, dar lasă în urmă un moștenire impresionantă. El a fost un vizionar și un inovator, care a creat un model de afaceri care a schimbat industria ospitalității în mod fundamental și care va rămâne un exemplu de urmat pentru mulți ani de acum încolo.

Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania