top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Grupul hotelier Bacolux a încheiat anul 2022 cu venituri de 10 milioane euro

Grupul hotelier Bacolux, deţinut de fraţii Marius şi Florin Băzăvan, a raportat o creştere semnificativă a veniturilor din 2021, cu aproape 50% faţă de anul anterior, ajungând la 10 milioane de euro. Această creştere a fost susţinută de investiţia într-un nou hotel, Bacolux Koralio, deschis vara trecută în Eforie Nord. Hotelul a fost achiziţionat cu 7 milioane de euro şi a fost renovat şi reclasificat, trecând de la două stele la patru stele. Bacolux Koralio are 212 camere, un restaurant cu peste 400 de locuri şi trei săli de conferinţă.Pentru acest an, grupul hotelier Bacolux estimează o creştere a veniturilor de 15%, inclusiv din activitatea hotelului de la malul mării. O creştere de 10% a numărului de turişti este de asemenea aşteptată, aceştia reprezentând o creştere de la 60.000 de turişti din anul precedent.


Cu toate acestea, anul 2022 a venit cu creşteri semnificative ale costurilor, în jur de 30%, astfel încât grupul Bacolux va căuta soluţii de optimizare a costurilor pentru a menţine politica tarifară la un nivel cât mai scăzut. Pandemia a schimbat comportamentul turiştilor, aceştia alegând din ce în ce mai multe servicii incluse în pachetele de vacanţă. Rezervările pentru sezonul de vară au început să apară atât din partea clienţilor individuali, cât şi a companiilor care organizează teambuilding-uri şi evenimente.


„Gradul de ocupare al hotelului a fost unul ridicat. Pro­iectul nu a fost lipsit de provocări, inclusiv livrarea tuturor echipamentelor şi dotărilor a suferit întârzieri, însă am reuşit să deschidem aşa cum ne-am propus“, spune Laura Pătru, PR & communicantion manager al Bacolux.


Pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa energetică, grupul Bacolux va investi în acest an într-un proiect de eficientizare energetică, precum şi în renovarea unor restaurante, recepţii şi facilităţi de cazare din hotelurile sale. Bugetul investiţiilor pentru anul 2022 se ridică la peste 2 milioane de euro.


Grupul Bacolux deţine hotelurile Craioviţa Hotel&Events de trei stele din Craiova, Bacolux Afrodita Resort&Spa şi Bacolux Diana Resort din Băile Herculane, dar şi hotelul din Eforie Nord. Fondat în 1994 ca o afacere de familie, grupul a evoluat în timp, achiziţionând şi renovând hoteluri şi extinzându-şi portofoliul de afaceri.