• horeca.ro

Guvernul anunță că pregătește o schemă de ajutor de stat pentru industria HoReCa

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat o formă de sprijin special destinată industriei ospitalității, menită să contribuie la diminuarea impactului negativ cauzat de pandemia cu virusul SARS-CoV-2.


Astfel, se dorește implementarea unei scheme de ajutor de stat, aplicată și în alte țări europene, care să compenseze un procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri aferente anului 2020, raportat la 2019.

„În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanții asociațiilor profesionale din industria ospitalității, am discutat despre o schemă de ajutor de stat, utilizată în alte câteva țări europene. Mai exact, este vorba de compensarea unui procent de 20% din scăderea cifrei de afaceri pe 2020, raportat la 2019. La ora actuală am format o echipă de lucru pentru această schema de ajutor de stat. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să o putem finaliza și aproba, astfel încât săptămâna următoare să o trimitem la Comisia Europeană. Subliniez că orice schema de ajutor trebuie aprobată la nivel european, iar în acest caz va fi, probabil, mai simplu, în condițiile în care s-au acceptat astfel de scheme și în alte țări. Imediat ce vom obține aprobarea, ne propunem să adoptăm Ordonanța de Urgență, pentru a putea să o punem în practică”, a declarat Ludovic Orban.


Reprezentanții industriei ospitalității au solicitat săptămâna trecută, într-o nouă scrisoare deschisă adresată Guvernului, un plan consistent de despăgubiri, similar multor altor state din Europa, subliniind că antreprenorii nu mai pot supraviețui cu amânări de rate sau impozite și că "industria are nevoie de bani acum!".


sursa

335 afișare

Parteneri

© 2009 - 2020 Top Hospitality Copyright

Contact: 0726671227  

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

Bucatari, ospitalitate, Hotel, Restaurant