top of page

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov se deschide în octombrie, după o investiție de 16,3 milioane €

După 34 de luni de lucrări ce au antrenat lunar o echipă de 250-400 de persoane, Radisson Blu Aurum își deschide porțile la Brașov pe 16 octombrie. Investiția în proiectul hotelier se ridică la 16,3 milioane de euro, cu aproape 3 milioane de euro peste suma estimată inițial. Hotelul din centrul Brașovului reabilitează astfel o clădire într-o fază avansată de degradare și devine un punct de reper pentru serviciile turistice premium.


110 camere elegante, sală de evenimente cu o capacitate de 150 de persoane, un restaurant cu terasă, un skybar, piscină, SPA, stații de încărcare pentru vehicule electrice, parcare monitorizată – sunt câteva dintre facilitățile pe care le oferă Radisson Blu Aurum Brașov, ce își va deschide oficial porțile în luna octombrie.


Hotelul de 5 stele din centrul Brașovului îmbină vechiul și noul într-o simbioză elegantă, păstrând câteva dintre trăsăturile clădirii originale, construite în 1930, dar și un fragment al cetății Brașovului – descoperit în timpul lucrărilor de execuție. Hotelul aduce alături de acestea un design premium, cu finisaje excepționale și o calitate superioară a serviciilor. Prețurile de cazare pornesc de la 125de euro/noapte.


Hotelul nostru se adresează unui client familiarizat cu standardele turismului de calitate, cu așteptări pe măsură. Brașovul este cel mai vizitat oraș din România, prin urmare deschiderea unui hotel de lanț oferă oportunitatea creșterii nivelului serviciilor premium din zona Brașov. Ne așteptăm ca Radisson Blu Aurum să fie o destinație de avut în vedere nu doar pentru turismul de timp liber, ci și pentru cel de afaceri, având în vedere economia dinamică a zonei, a precizat Anca Cristea, General Manager Radisson Blu Aurum.


Investiție majorată de pandemie și complexitatea proiectului

Investiția în cel mai nou hotel din Brașov se ridică la 16,3 milioane de euro, deși inițial a fost estimată la 13,6 milioane de euro. Diferența provine din creșterea costurilor atât pe segmentul materialelor de construcție, cât și al forței de muncă, pe fondul contextului pandemic și al volatilității pieței. Investiția a fost finanțată prin Exim Bank de RaRa Group, proprietari și dezvoltatori ai hotelului.


De la amplasarea în centrul istoric, ce aduce rigori specifice de arhitectură, la proiectul complex de consolidare a clădirii existente, clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare și încadrată în clasa de risc seismic 0, de la conservarea unor vestigii istorice de relevanță în istoria Brașovului, până la faptul că lucrările de execuție au fost afectate de pandemie la doar două luni de la debutul acestora, ei bine, toate acestea demonstrează că suntem la finalul unui parcurs marcat de provocări. Astfel, rezultatul nu avea cum să fie decât o lucrare deosebit de complexă și de pretențioasă din punctul de vedere al designului, atât cel interior, cât și cel exterior. De exemplu, în fiecare dintre camerele hotelului, a fost necesară armonizarea a peste 50 de materiale și produse diferite, pe care oaspeții le pot observa. Multe exemple ca acesta dau o identitate aparte proiectului, ușor de perceput și de experimentat încă de la prima vizită, a precizat George Mihalache, arhitect la Arhi Grup.


În faza de dezvoltare și proiectare a investiției, care a durat 4 ani, au fost implicați peste 120 de specialiști din diverse domenii.


Apoi, de-a lungul celor aproape 3 ani de lucrări de execuție au fost implicate lunar între 250 și 400 de persoane. Au fost contractate peste 100 de firme locale cu expertiză în domeniul lor de activitate. Printre provocările marcante ale proiectului se numără descoperirea zidului cetății, percepută inițial ca o situație extremă, care apoi s-a transformat într-o ocazie de a pune în valoare o parte din istoria veche a orașului.


Începând cu decopertările clădirii construite în anii 1930, respectiv 1960, au fost evacuate peste 1000 tone de materiale, iar pentru consolidare s-au folosit peste 650 tone fier beton. Dacă ar fi să calculăm toate cantitățile manipulate în proiectul nostru, depășim 3000 tone de materiale și peste 850 livrări cu diferite tipuri de vehicule – a precizat Ramona Neamțu, proprietar Radisson Blu Aurum Brașov.


Radisson Blu Aurum își propune să contribuie la dezvoltarea economiei locale nu doar ridicând nivelul serviciilor turistice locale, ci și devenind un angajator important. Echipa hotelului va avea peste 70 de angajați, iar aceasta a fost deja definitivată în proporție de peste 75%.


Estimări 2023

Odată cu deschiderea, Radisson Blu Aurum devine o destinație preferată pentru iarna 2022-2023, în contextul proximității față de cel mai popular domeniu schiabil din România. Pentru anul următor se estimează un grad de ocupare mediu de 65%.

Atragerea francizei Radisson Blu a avut la bază dorința de a contribui la diversificarea oportunităților atât pentru locuitorii Brașovului, cât și pentru industria locală de profil, prin servicii turistice premium adresate atât segmentului de vizitatori business, cât și celui leisure. Suntem încrezători că vom deveni în scurt timp o destinație preferată a turiștilor, dar și un punct de reper pentru segmentul local de business, a completat Ramona Neamțu.

Commenti


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania