top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Incompetența Guvernului României asfixiază afacerile din Ho.Re.Ca.!

Daca este sa comparam initiativele pe programe de suport, din alte tari, destinate IMM-urilor aflate in dificultate pe perioada pandemiei, cat si executia acestora, vom observa ca Romania a pierdut deja batalia. Cand o calamitate loveste la nivel planetar, afacerile mici si medii sunt cele mai vulnerabile si au nevoie de suport imediat din partea statului, prin programe de sustinere financiara lansate si executate rapid. Statul Roman este codas (din nou!) la capitolul organizare a unui cadru de sustinere al zecilor de mii de afaceri care au avut nevoie de sustinere pentru a supravietuii perioadei COVID.


Prin comparatie, tari precum Franta si Germania, luate in prezentare ca si exemplu, au actionat rapit si eficient in vederea combaterii efectelor devastatoare generate de catre pandemie. Zeci de mii de societati comerciale si persoane autorizate au fost sustinute prin programe de ajutor financiar, aprobate, implementate si executate rapid. Pentru ca de asta au nevoie societatile aflate in dificultate, suport si executie rapida pe acel suport.

COVID-19: Sumar Suport financiar guvernamental pentru afaceri la data de 25 august 2021 - Franta & Germania


Mii de societati comerciale din Romania, care aveau implicare in ecosistemul HoReCa, au fost decimate de catre efectele generate de pandemie, si asta sub privirile lipsite de empatie si minim suport al guvernului tarii noastre. Programele de ajutor au fost lansate greoi si cu stangacie, de catre un aparat de guvernamant parca rupt de realitate, iar executiile menite sa aduca o gura de oxigen celor aflati la capatul puterilor, au intarzieri enorme. Putem spune ca lipsa de implicare ( incompetenta ) a Guvernul României, "asfixiaza", la propriu, afacerile din HoReCa.