top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Ion Biriș este noul președinte al Organizației Patronale HORA

Organizația Patronală HORA, autoritatea reprezentativă a industriei Ospitalității românești, își urmează misiunea declarată de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, iar săptămâna aceasta și-a desemnat noua conducere.Adunarea Generală a HORA reunită cu doar câteva zile înainte de termenul anunțat de relaxare a restricțiilor, a avut ca principal obiectiv alegerile pentru noul mandat de Președinte HORA. S-au dezbătut de asemenea subiecte presante pentru industrie în acest moment și cele mai adecvate abordări, precum și soluții pentru a dezvolta organizația. S-a avut în vedere propunerea Board-ului pentru poziția vacantă și voturile exprimate, astfel că noul mandat de Președinte va fi preluat de Ion Biriș. Așteptările pentru noul președinte sunt crescute, HORA exprimându-și speranța că acesta va depune toate eforturile pentru a continua inițiativele organizației și pentru a atinge obiectivele ce vizează întreaga industrie a Ospitalității.


Ion Biriș – Acționar Loft Grup și BDG Import, este un antreprenor curajos care declară că provocările industriei îl motivează, cu atât mai mult cele de reprezentant în structuri oficiale ale HORECA.


Vă reamintim câteva din realizările din mandatul recent încheiat și evoluția organizației HORA avându-l ca președinte pe Daniel Mischie (cuprinzând inclusiv perioada dificilă martie 2020 – mai 2021):

  • O creștere de 50% a numărului de membri HORA;

  • Peste 300 de petiții și scrisori deschide adresate autorităților cu apel de sprijin a industriei: redeschiderea teraselor, crearea unui plan de redeschidere a restaurantelor pe etape, participare activă la grupuri de lucru în cadrul Alianței pentru Turism;

  • Peste 130 de întâlniri cu autoritățile Statului;

  • Inițierea a mai bine de 20 de proiecte cu măsuri concrete de sprijin a HORECA;

Ce obiective ambițioase îl așteaptă pe noul președinte HORA:

  • Debirocratizarea procesului de autorizare a unităților de alimentație publică;

  • Promulgarea Legii bacșișului;

  • Proiectul 0 taxe pe salariul minim pe economie;

  • Creșterea numărului de membri și a notorietății HORA;

  • Soluții la principala și recurenta provocare a industriei – Criza de personal.

HORA și-a asumat misiunea de a apăra interesele industriei și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu. Ghidată de valori precum: tradiție, etică în afaceri și curaj, organizația înțelege nevoia antreprenorilor de a găsi suport prin apartenența la o comunitate puternică.


Etichete: