top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Localuri în care angajații sunt vaccinați, semnalizate de autorități drept "sigure pentru clienți"

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad și reprezentanții HORECA au convenit, în urma unor discuții purtate pe tema vaccinării anti-COVID-19 a personalului din domeniul ospitalității, ca localurile în care cel puțin 90% dintre angajați sunt imunizați să fie semnalizate "sigure pentru clienți". La inițiativa Prefecturii Arad, reprezentanții DSP și ai HORECA s-au întâlnit pentru discuții privind susținerea campaniei de vaccinare, pentru a fi cuprinși câți mai mulți angajați din domeniul ospitalității, care astfel și-ar putea relua mai repede activitatea fără restricții, scrie Agerpres.


În urma discuțiilor, mai mulți patroni au spus că vor sprijini demersul autorităților și că speră că în jur de 1.000 de angajați HORECA din municipiul Arad vor fi vaccinați în cadrul "Maratonului Vaccinării", campanie a Primăriei Arad care va avea loc în perioada 7 - 9 mai. În cadrul acestei campanii, vor fi administrare vaccinuri Pfizer fără programare, în holul Palatului Administrativ și în Piața Revoluției, dacă vremea o va permite.


Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a declarat că restaurantele, cafenelele și alte localuri în care cel puțin 90% dintre angajați sunt vaccinați vor fi semnalizate ca "sigure pentru clienți". Acest demers este susținut de patroni, iar marca ce va fi afișată la intrare va cuprinde însemnele DSP și ale HORECA.


"Ne dorim să devenim primul județ care să deschidem HORECA. Acolo unde se va depăși gradul de vaccinare de 90% în rândul angajaților, vom semnaliza locația ca locație sigură, cu sigla HORECA și cea a Direcției de Sănătate Publică Arad", a spus Horea Timiș. Prefectul Aradului, Toth Csaba, a subliniat importanța campaniei de vaccinare și a declarat că sunt necesare acțiuni similare și în județ, nu doar în municipiu. El a spus că a avut deja discuții cu primarii, cărora le-a cerut să se implice pentru a găsi soluții prin care accesul la vaccinare să devină facil.


"Susținem orice inițiativă și suntem alături de toți cei care promovează vaccinarea, deoarece este singura soluție pentru a ieși din pandemie. Este normal ca municipiul să dea tonul, dar eu am cerut implicare și la nivel de județ, aștept propuneri din partea primăriilor pentru promovarea vaccinării și în comunitățile mai mici. Sper ca până vineri incidența cazurilor COVID-19 în municipiu să scadă sub valoarea de 3 la mia de locuitori, pentru a putea deschide HORECA în interior, însă scopul este să fie vaccinați toți cei care lucrează în domeniu, astfel încât putem reveni cât mai curând la normal", a spus prefectul.


De la începutul campaniei de imunizare, 64.314 de persoane din județul Arad au primit prima doză de vaccin, iar 37.729 de persoane au primit și a doua doză, conform datelor furnizate, miercuri, de Nucleul Județean de Coordonare a Activităților de Vaccinare Arad. În ultimele 24 de ore, au fost administrare 1.704 doze de vaccin.