top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Mamaia se apropie de un grad de ocupare de 100% în acest weekend

Urmează un weekend prielnic pentru stațiunea Mamaia, asta după ce în ultima perioadă numărul turiștilor a scăzut simțitor. Mamaia se apropie de un grad de ocupare de 100% în acest weekend„Numărul de turiști este în creștere. Ne apropiem de 100% grad de ocupare în stațiunea Mamaia, în acest weekend”, a precizat Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța.


Totodată, în acest weekend vor fi peste 100.000 de turiști pe litoralul românesc.


Vor fi peste 100.000 de turiști în acest weekend pe litoralul românesc”, a mai spus Corina Martin.


În privința numărului de turiști din acest sezon estival, în Mamaia, unul în scădere față de anii trecuți, președintele de onoare al RESTO Constanța a invocat motive precum prețul parcării sau lipsa unei strategii de promovare a stațiunii.Reamintim faptul că în urma votului din Consiliul Local Constanța, de marți, 26 iulie 2022, a fost suspendată obligația de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19:00 și 09:00, până la 31 decembrie, inclusiv. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 24 de voturi „pentru”.


O analiză comparativă efectuată de Litoralulromanesc.ro arăta că în stațiunea Mamaia, numărul turiștilor este în scădere cu 20% față de anul 2019. În schimb, în partea de nord a litoralului, zona Mamaia Nord s-a înregistrat o creştere de 30% a numărului de turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, în principal datorită apariţiei în peisaj a unor hoteluri noi, datele raportate referindu-se strict la unităţile de cazare clasificate, nu şi la apartamentele oferite spre închiriere de particulari, potrivit Agerpres.


sursa