top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Marea Redeschidere in HoReCa de la 1 Iunie

Ministerul Economiei a propus o serie de măsuri de relaxare de la 1 iunie după şedinţa Comitetului Interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie 2021 şi după consultarea cu reprezentanţii Horeca, conform unor surse din Guvern. Mai jos puteţi citi lista completă a propunerilor.Măsuri – 1 iunie (dacă vom avea 5 milioane de oameni vaccinați cu cel puțin o doză)

Anularea restricțiilor temporare privind călătoriile în scopuri turistice adoptate de statul român / Reîncadrarea călătoriilor cu scop turistic din neesențiale în esențiale.

Stabilirea unei limite fixe cuprinse între 400-500 a indicelui epidemiologic sub care cetățenii nevaccinați nu vor fi plasați în carantină la întoarcere în țară.

Eliminarea obligativității de a purta mască pe plajă și în zonele montane.


Industria hotelieră


– se elimină limitarea gradului de ocupare. În prezent este limitat la 70%. – evenimentele din interiorul hotelului se fac fără restricții dacă participanții sunt vaccinați/testați/imunizați. – eliminarea restricțiilor privind utilizarea piscinelor din interior și exterior – acces pentru clienții hotelului vaccinați/testați/imunizați.


Baze de tratament balneo-climaterice


– ridicarea restricțiilor impuse prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1078/2020 care restricționează la interior procedurile de aerosoloterapie și respectiv de hidrotermoterapie, care sunt proceduri de bază în tratamentul balnear pe bază de resurse naturale.

– redeschiderea piscinelor interioare (terapeutice sau clorurate natural sau artificial) pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness (cu respectarea măsurilor de distanțare în apă în funcție de suprafața apei sau de suprafața totală de odihnă, programarea accesului și asigurarea măsurilor de igienă specifice).

– realizarea unui ghid clar de restricționare parțială a activității spa-urilor și piscinelor interioare din punct de vedere al capacității acestora (nu pe tipurile de proceduri), în funcție de incidența națională, dar mai ales cea locală, similar cum se procedează acum pe zona de restaurație.


Baruri și restaurante


eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea lor cu măsurile de distanțare reglementate. La incidența între 3 – 7.5/1000 restaurantele (inclusiv baruri, cafenele, cantine) rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate/testate/imunizate.


Evenimente


Redeschiderea sectorului de evenimente mai mari de 20 persoane (nunți, botezuri etc) sau petreceri private pentru persoanele vaccinate/imunizate/testate.