top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Patronatul HoReCa: Prețurile la restaurante vor fi majorate, iar meniurile vor fi schimbate

Majoritatea restaurantelor pregătesc majorări de prețuri până la finele anului, dar și schimbări de meniuri.


62% dintre proprietarii de restaurante consideră o prioritate schimbarea meniurilor, iar 45% cred că serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității.


33% din restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.


Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia.


Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.


Ce schimbări vor face restaurantele

  • 62% - vor modifica meniurile

  • 45% - vor crește numărul livrărilor

  • 33% - vor crește prețurile

  • 23% - vor diminua activitățile

Principalele provocări ale restaurantelor

  • 51% - traficul redus de clienți

  • 46% - pierderea unor angajați cheie

  • 40% - creșterea costurilor furnizorilor

Schimbări în comportamentul clienților

  • 73% - creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor

  • 47% - creșterea timpului petrecut în restaurant

  • 26% - scăderea bonului mediu