top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Pentru perioada 2023-2026, au fost anunțate deschiderea a 18 hoteluri de 4 și 5 stele în România.

Principalii operatori din piața hotelieră din România au anunțat planuri ambițioase pentru perioada imediat următoare, care includ deschiderea a 18 noi hoteluri de 4 și 5 stele, ce vor cumula peste 1.700 de camere și apartamente. Aceste planuri vor aduce un plus de valoare pentru economia locală și vor oferi turiștilor o gamă diversă de opțiuni de cazare în România.Dintre cele 18 hoteluri anunțate, 9 sunt programate pentru inaugurare în 2023, alte 6 au ca termen de finalizare anul 2024, două sunt așteptate să fie finalizate în 2025, iar unul în 2026.


Printre cele 9 hoteluri care sunt programate să fie inaugurate în 2023, se numără Mercure Bucharest Cantemir, Mercure Conacul Cozieni Retreat Resort, Mercure Sibiu Parc sub Arini, Mercure City Cubix Hotel Brașov, Mercure Porțile de Fier Riviera Hotel & Resort, Radisson Blu Isho Timișoara, Peakture, Alexandrion Royal și Mercure Iași Center.În anul 2024, se așteaptă finalizarea a 6 noi hoteluri, printre care Corinthia Grand Hotel Boulevard Bucharest, Swissôtel Bucharest, Mercure Alba Iulia Cetate, DoubleTree by Hilton Brașov City Centre, Autograph Collection by Marriott și The River – Autograph Collection by Marriott.


Cele două hoteluri care se așteaptă să fie finalizate în anul 2025 sunt Mercure Bacău și One Plaza Athénée. De asemenea, în acest an sunt așteptate să fie finalizate și două noi branduri hoteliere în România, APX Hotels și Handwritten Collection, precum și un hotel al grupului Louvre Hotels Group.


Anunțarea planurilor pentru deschiderea a 18 noi hoteluri de 4 și 5 stele în perioada imediat următoare demonstrează faptul că piața hotelieră din România este în continuă dezvoltare și atrage investiții din partea unor operatori importanți. Aceste noi hoteluri vor aduce un plus de valoare pentru economia locală și vor oferi turiștilor opțiuni diverse de cazare, ce vor contribui la creșterea turismului în România.