top of page

Proprietarii din HoReCa, orasul Ploiești, petiție pentru guvern: ne paște falimentul!

Reprezentanții domeniului HoReCa din Ploiești au transmis Prefecturii Prahova și Guvernului o petiție prin care solicită măsuri concrete pentru a supraviețui perioadelor în care activitatea le este grav afectată de restricțiile anti-covid.

 

"Avand in vedere masurile impuse la nivel national si local privind domeniul HoReCa: reducerea capacitatilor de servire in general; inchiderea si interdictia desfasurarii activitatii in interior (in totalitate); reducerea programului de lucru; restrictiile de circulatie a populatiei, precum si temperaturile in scadere in sezonul rece, care fac imposibila continuarea activitatii la terasele deschise (avand in vedere si definirea restrictiva a acestor terase) dar si previzionand faptul ca vor urma atat masuri mai restrictive cat si temperaturi mai scazute, HORECA Ploiesti solicită autorităților statului să ia serios în considerare posibilitatea de a reglementa închiderea printr-un act normativ activitatea restaurantelor și barurilor, si acordarea unor masuri de sprijin, cel puțin în aceleași condiții în care acestea au fost acordate și în luna martie a anului curent.


Avem rugamintea sa aveti in vedere :

  • Masuri de protectie sociala pentru angajati ( sunt mii de oameni care sunt in pericol de concedieri colective).

  • Masuri de protectie antreprenoriala ( esalonari/scutiri de taxe, impozite, sprijin pentru achitarea utilitatilor prin credite bancare subventionate, reglementarea scutiirii platei chiriilor pe perioada cat locatiile sunt inchise , sprijin reprezentand procent din cifra de faceri pentru subzistenta antreprenorilor pana la redeschiderea activitatii)

  • Obtinerea uni certificat de urgenta care sa constituie punte in obtinerea de beneficii de granturi de investitii, capital de lucru, pentru relansare in momentul in care acest lucru va fi posibil.

Recurgem la acest gest din cauza imposibilității de a ne mai desfășura activitatea în momentul actual, fără un sprijin serios și semnificativ din partea statului român. Mereu cu pragul călcat mai degrabă pentru a fi amendați decât pentru acțiuni de prevenție, cu amenzi care ar fi putut plăti salariile mai multor angajați, ne vedem puși în situația de a ne dori să fim închiși pentru simplul fapt că nimic nu ne mai ajută sau nu ne mai face

să ne dorim să ne continuăm activitatea în condițiile actuale.


Va aducem la cunostinta de asemenea faptul ca inchiderea voluntara a activitatii noastre va duce in mod direct la pierderea unui numar semnificativ de locuri de muncă iar statul roman va trebui sa se ingrijeasca si de soarta acestor cetateni. Mai mult va genera un sir intreg de probleme, de la neplata chiriilor, furnizorilor pana la neplata taxelor si impozitelor catre stat, probleme ce deriva in mod direct din lipsa mijloacelor de plata si nu dintr-o intentie a noastra.


Suntem dispuși la comunicare atâta timp cât aceasta se desfășoară transparent și cu corectitudine, așa cum și noi, la rândul nostru, ne-am desfășurat activitatea în ultima perioada. Vă atragem atenția că toți membrii HORECA Ploiesti respectă toate normele și regulamentele în vigoare, toate impunerile de program actuale, unii inchizand activitatea inclusiv de livrari din cauza imposibilității de a mai suporta cheltuilelile administrative (chirii,salarii, facturi, furnizori, utilități etc.).


Având în vedere cele de mai sus si faptului ca problemele generate de COV-19 se preconizeaza a dura pana in Iunie a anului viitor, vă solicităm un răspuns ferm la această petiție și subliniem din nou că vă stăm la dispoziție pentru alte detalii și pentru o discuție concretă, cu cifrele pe masă."

Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania