top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022, pentru afacerile afectate în acest an

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a afirmat, miercuri seară, că schema de ajutor pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022, pentru afacerile afectate în acest an. Schema prevede acordarea unui ajutor constând în 20% din valoarea pierderilor generate de pandemie, anunță News.ro.

Ministrul a precizat că şansele de a avea un astfel de ajutor sunt mari, în cea de-a doua jumătate a anului viitor.”Ca un element de noutate – în discuţiile cu cei din domeniul turismului ne-au semnalat faptul că şi în anul 2021, prin măsurile de restricţie impuse de evoluţia acestui virus au fost afectaţi. Este motivul pentru care avem în vedere şi luăm în considerare ca în cursul anului viitor să ne gândim la etapa a doua a schemei de ajutor HoReCa, funcţie şi de posibilităţile bugetului. Mă gândesc undeva după rectificarea de la jumătatea anului”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, ministrul Daniel Cadariu.


Acesta a precizat că ar fi vorba despre ajutoare pentru afacerile afectate în 2021 de restricţii.

”Asta este cerinţa, asta analizăm. Este o ipoteză de lucru foarte probabilă. Nu vreau să avansez certitudini, ci doar faptul că ni s-a semnalat acest lucru şi aveam în vedere pentru a doua jumătate a anului 2022. Funcţie de cum va merge şi economia, dar şansele sunt mari”, a mai declarat Cadariu.


Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunţă că, începând de marţi, s-au transmis acordurile de plată pentru programul HoReCa, iar plăţile se vor face din 20 decembrie.


În 7 decembrie, ministrul Daniel Cadariu a arătat că cei care au aplicat pentru schema HoReCa cu siguranţă vor primi banii, pentru că lucrurile au intrat pe ultima sută de metri.


”Iniţial, suma totală alocată pentru această schemă este de 2,5 miliarde de lei, iar totalul aplicanţilor a fost peste 10.000. După analiză, a fost acceptat un număr de 8.300 de antreprenori”, a afirmat ministrul, la emisiunea Talk News de la Profit TV, precizând că pentru HoReCa este prevăzut un ajutor de 20%, diferenţa dintre cifra de afaceri din 2019, faţă de cea din 2020.

Comments