top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Simona Constantinescu, CEO Ana Hotels, a fost aleasă Președinte FIHR

Simona Constantinescu, CEO-ul Ana Hotels, a fost aleasă în funcția de Președinte al Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), înlocuindu-l pe Călin Ile, care a deținut această poziție timp de mai mulți ani. Schimbarea aduce un suflu nou în cadrul FIHR și o viziune proaspătă pentru viitorul industriei hoteliere din țară.


Doamna Constantinescu aduce în funcția de președinte al FIHR o bogată experiență în domeniul hotelier, dobândită în timpul mandatului său ca CEO al Ana Hotels, una dintre cele mai mari și de succes companii hoteliere din România. Sub conducerea ei, grupul hotelier a înregistrat o creștere constantă și o expansiune remarcabilă, consolidându-și poziția în piața hotelieră locală și internațională.

De-a lungul mandatului său, Călin Ile a contribuit semnificativ la dezvoltarea și consolidarea industriei hoteliere din România, obținând realizări notabile, precum implementarea unor standarde mai ridicate în ceea ce privește calitatea serviciilor hoteliere și promovarea turismului pe plan internațional. În această perioadă, România a cunoscut o creștere a numărului de turiști și o dezvoltare a infrastructurii turistice.


Cu toate acestea, industria se confruntă cu noi provocări și oportunități în contextul schimbărilor globale și a cerințelor pieței. Simona Constantinescu și-a exprimat angajamentul de a continua și aprofunda inițiativele începute de predecesorul său și de a aborda problemele emergente în domeniu, precum sustenabilitatea, digitalizarea și formarea profesională a angajaților.


Componenta noului Comitet Director:

☑️ Simona Constantinescu - Președinte FIHR & CEO Ana Hotels


Membri:

☑️ Calin Ile- Presedinte de Onoare FIHR & Presedinte Consiliu de Administratie Aro Palace Brașov

☑️ Stefan Balaur- Continental Hotels

☑️ Marius Băzăvan- Bacolux Hotels

☑️ Otilia Demian- Bacolux Hotels

☑️ Andreea Balaj - Double Tree by Hilton Cluj

☑️ Dragos Anastasiu- Green Village Resort

☑️ Laura Damian - JW Marriott Bucharest Grand Hotel

☑️ Sebastian-Ionut Puznava - Patronatul Marea Mamaia Constanta

☑️ Cora Stolz - Radisson Blu & Park Inn

☑️ Victor Berceanu - Ramada Craiova


2 membri FIHR sunt in Comisia de Cenzori:

☑️ Sanda Almasan - Grand Hotel Continental

☑️ Gratiela Badicu - Le Boutique Hotel MoxaPrintre obiectivele sale, Constantinescu intenționează să colaboreze strâns cu autoritățile locale și centrale pentru a dezvolta și implementa strategii eficiente de promovare a turismului și de îmbunătățire a infrastructurii. În același timp, ea subliniază importanța parteneriatelor cu alte organizații internaționale și investitorii străini pentru a atrage noi fonduri și resurse în sectorul hotelier românesc.


În plus, Simona Constantinescu pune accentul pe dezvoltarea turismului durabil și responsabil și pe crearea unei industrii hoteliere adaptate la noile tehnologii și nevoile turiștilor. Educația și formarea profesională a personalului din domeniul hotelier vor fi, de asemenea, prioritare pentru noul președinte al FIHR.


Alegerea Simonei Constantinescu ca Președinte al FIHR marchează începutul unei noi etape pentru industria hotelieră din România, care are nevoie de o abordare inovatoare și adaptabilă în fața provocărilor actuale. Prin experiența și viziunea sa, doamna Constantinescu are potențialul de a consolida poziția țării pe harta turismului internațional și de a asigura dezvoltarea durabilă a sectorului hotelier.Abordarea sa proactivă și angajamentul față de sustenabilitate, digitalizare și formare profesională vor contribui la consolidarea pieței și la atragerea unui număr și mai mare de turiști în țară. Aceasta este o veste bună nu doar pentru industria hotelieră, ci și pentru întreaga economie a României, care beneficiază în mod direct de creșterea turismului.


Am avut onoarea sa fiu Presedinte al FIHR - Federatia Industriei Hoteliere din Romania timp de mai bine de 7 ani, din decembrie 2015 si pana astazi. Un mare privilegiu pentru mine, pe care poate pana acum nu l-am realizat la adevarata lui amploare. Am acum bucuria sa vad ca directia in care merge FIHR este cea potrivita, ca ne îndreptam spre ceea ce trebuie sa reprezinte o adevarata structura patronala din turism. Sub conducerea Simonei Constantinescu si a noului board, sunt sigur ca vom deveni o structura si mai puternica, si mai credibila, mai bine auzita si mai bine inteleasa de toti partenerii de dialog. Urez mult succes noii conduceri fata de care raman aproape cu tot ceea ce stiu si pot face eu pentru aceasta industrie. a spus domnul Calin Ile intr-un comentariu pe pagina sa de facebook.

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) este prima asociație înființată în turismul românesc (aprilie 1990) și reprezintă o organizație patronală care are drept scop reprezentarea intereselor hotelierilor din România. FIHR este membru al Confederației Patronale Concordia (CPC), singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers). Concordia este o confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, reunind cele mai puternice 10 federații sectoriale din economia românească. Concordia participă la consultările publice din 24 de instituții publice centrale (ministere și autorități naționale), 11 comisii de lucru la nivel sectorial și 36 instituții publice teritoriale (la nivel regional, județean și local) si susține interesele membrilor săi în Consiliul Economic și Social (CES) si in Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR).

Comments