top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Swissôtel va fi cel mai înalt hotel din Bucureşti


Niro Investment Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu activităţi în domeniul investiţiilor imobiliare, în dezvoltarea şi administrarea activelor şi Business Hotels Investment, o companie a grupului Niro, vor finaliza lucrările la hotelul Swissôtel din zona Expoziţiei din Capitală în termen de 2 ani, în 2023.Grupul Niro a încheiat un contract de management cu lanţul hotelier Accor şi a început în 2019 lucrările de construcţie pentru deschiderea primului hotel sub marca Swissôtel, în Bucureşti, care vizează piaţa de turism premium de afaceri şi de agrement. Clădirea situată pe Bulevardul Expoziţiei va avea 23 de etaje, trei niveluri subterane şi înălţimea de 85 de metri, fiind cel mai înalt hotel din România. Proiectul imobiliar complex necesită o investiţie estimată la 63 milioane euro. În ciuda contextului dificil de pandemie, lucrările de construcţie ale hotelului au continuat şi a fost finalizată partea de suprastructură, urmând a fi începute lucrările care vizează faţada, instalaţiile sanitare şi spaţiul interior. Termenul estimativ pentru finalizarea proiectului şi deschiderea noului hotel este 2023“, a spus Zsolt Nagy, CEO al Niro Investment Group.


Niro Investment Group a semnat un contract de management cu Accor, care va opera noul hotel sub brandul Swissôtel – un brand hotelier premium, care este lansat cu această ocazie pe piața românească.

Constructorul proiectului este PORR Construct Company, o companie specializată în proiecte complexe de construcţie şi renovare. Proiectarea este dezvoltată de către compania Arhitect Service, una dintre cele mai importante firme de arhitecţi locali, cu prezenţă interna­ţională. Consultanţa de business în cadrul tranzacţiei a fost oferită proprietarului de către compania Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiţii, dezvoltare şi administrare de active.La finalizare, clădirea care va fi operată sub marca Swissôtel va fi cel mai înalt hotel din Bucureşti şi va avea 225 de camere distribuite pe 18 etaje, restaurante, piscină, facilităţi spa & fitness şi o zonă dedicată pentru întâlniri de afaceri şi organizarea de evenimente corporate.

Situat pe Bulevardul Expoziţiei, imobilul se află la 10 minute de mers cu maşina de Aeroportul Otopeni şi în imediata vecinătate a mai multor sedii de afaceri, inclusiv Romexpo, cel mai mare centru expoziţional şi de evenimente din România. Turiştii se vor bucura de locația ideală a hotelului, care este situat aproape de atracții importante cum ar fi Parcul Herăstrău și Centrul Vechi.