top of page

20 Mai 2025 - Ultimele știri din ospitalitatea românească.

Ultimele știri din ospitalitatea românească.


Extinderea capacității hoteliere în București

Până în anul 2027, Bucureștiul va beneficia de o extindere semnificativă a capacității hoteliere, cu aproximativ 1.000 de camere noi adăugate pe piață. Acest val de investiții vine pe fondul unei performanțe stabile a turismului urban, impulsionat de creșterea numărului de turiști de business și leisure, dar și de evenimentele internaționale găzduite în Capitală. Printre dezvoltările importante se numără proiecte mixte care includ hoteluri în clădiri de birouri și spații de retail, ceea ce indică o tendință de integrare și optimizare a funcționalităților urbane.


MATCA Transylvanian Sanctuary se alătură Relais & Châteaux

MATCA Transylvanian Sanctuary din județul Mureș a devenit al doilea hotel din România afiliat prestigioasei rețele Relais & Châteaux, după Epoque Hotel din București. Această destinație exclusivistă, situată în mijlocul naturii, promovează un model de ospitalitate sustenabilă, cu accent pe gastronomie locală, wellness și experiențe personalizate. Afilierea la Relais & Châteaux aduce nu doar notorietate internațională, ci și obligații riguroase privind standardele de calitate și etica în servicii.


Deschiderea oficială a Corinthia Grand Hotel du Boulevard

NIRO Investment Group a inaugurat oficial Corinthia Grand Hotel du Boulevard, un proiect de lux amplasat într-una dintre cele mai emblematice clădiri istorice din centrul Bucureștiului. Reabilitată cu grijă și dotată cu facilități moderne, clădirea redă orașului un simbol arhitectural din secolul XIX. Hotelul include 30 de apartamente, un restaurant gourmet și spații pentru evenimente, vizând segmentul de clienți de top din turismul internațional și corporate.


Wendy's deschide primul restaurant în România

Lanțul american Wendy's și-a făcut debutul pe piața din România cu primul restaurant deschis în București, în zona centrală. Wendy's aduce un meniu bazat pe carne de vită proaspătă, sandwich-uri emblematice și deserturi personalizate. În spatele acestei mișcări stă parteneriatul cu grupul local Infinite Solutions, care intenționează să deschidă 50 de restaurante în România în următorii ani. Wendy's mizează pe o strategie de diferențiere față de alți jucători prin calitate, rapiditate și inovație în servire.


Popeyes inaugurează un restaurant în Iași

Popeyes, lanțul celebru pentru puiul prăjit în stil Louisiana, a deschis primul său restaurant din România în cadrul centrului comercial Palas Mall din Iași. Deschiderea a atras sute de clienți încă din prima zi, semn că brandul are un public potențial solid în România. Operatorul local este Sterling Cruise, aceeași companie care a adus și Taco Bell pe piața locală. Popeyes își propune să se extindă agresiv în orașele mari, aducând rețete autentice și produse care au consacrat brandul în SUA.


Patio Bistro – nou restaurant în nordul Bucureștiului

Situat în zona Pipera, Patio Bistro este un restaurant de tip casual premium care combină bucătăria internațională cu un design urban și relaxant. Meniul include preparate de sezon, opțiuni vegetariene și deserturi artizanale, toate pregătite cu ingrediente locale. Restaurantul este destinat atât clienților business din zonă, cât și familiilor, oferind un spațiu generos de terasă și evenimente tematice. Fondatorii pun accent pe sustenabilitate și servicii personalizate, mizând pe o relație apropiată cu clientela.


Deficit de personal în industria HoReCaIndustria

HoReCa din România traversează o criză acută de personal, care afectează atât marile lanțuri, cât și afacerile independente. Deficitul, estimat la 20-25% la nivel național, se resimte cel mai acut în zonele turistice precum litoralul sau stațiunile montane, unde lipsa forței de muncă poate depăși 50%. Printre cauze se numără migrarea angajaților către alte țări, lipsa formării profesionale și salariile scăzute. Patronatele din domeniu cer măsuri urgente: facilități fiscale, formare profesională duală și flexibilizarea angajării lucrătorilor din afara UE.


Pe 27 mai 2025 va avea loc cea de-a opta ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității, cu tema „HORECA Forward: Strategii pentru o industrie de 10% din PIB”. Evenimentul, organizat de Federația Industriei Hoteliere din România și partenerii săi, se va desfășura la Palatul Parlamentului și va reuni antreprenori, oficiali guvernamentali, investitori și consultanți internaționali. Printre temele abordate se numără sustenabilitatea, digitalizarea, fiscalitatea și promovarea turismului românesc ca motor economic strategic.

Commenti


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania
© 2010 - 2025 Top Hospitality
bottom of page