top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Alternativa profitabila de apa pentru HoReCa. Cum maresti profitul din apa plata/apa carbogazoasa.

Conceptul de apa de masa imbuteliata direct in local, este unul relativ nou pentru Romania, insa vechi pentru alte tari vest europene. Brandul CELLI, adus pe piata romaneasca, este o alternativa sustenabila cand vine vorba despre vanzarea apei plate si carbogazoase in localurile a la carte, hoteluri sau sali de evenimente. Apa de masa inseamna apa potabila din retea, trecuta printr-un proces de filtrare foarte performant. Studiile au aratat ca optiunea pentru apa pre-imbuteliata pare sa decurga ca o consecinta a marketingului agresiv, si nu neaparat din calitatea acestui produs. Asadar, cea mai mare provocare a Ioanei Matei, general manager CELLI, va fi lupta cu conceptiile stereotipe.


Care este conceptul CELLI pentru piata HoReCa?


Politica CELLI la nivel global este aceea de a presta servicii, nu de a vinde produse. Clientii nostri platesc o chirie lunara care acopera instalarea initiala a sistemului de imbuteliat apa plata si minerala, mentenanta si filtrele. Practic au o sursa inepuizabila de apa plata si minerala la un cost fix, care poate fi imbuteliata pe loc si care este este gata racita la o temperatura optima de 6-8°C. Scad costurile cu depozitarea, refrigerarea si manipularea apei si sunt eliminate ambalajele din prima luna – spre deosebire de achizitia de echipamente, care presupune o investitie pe termen scurt si economii abia pe termen lung.Care este comportamentul consumatorului horeca din perspectiva furnizorului de sisteme de imbuteliat apa de masa?


Pana acum clientii au fost atrasi de prezentarea eleganta (sticlele au un design unic, in stilul carafelor Italienesti) si de costurile mai mici fata de achizitionarea de apa pre-imbuteliata din comert. Mai putin luata in calcul a fost motivatia „verde“ de a implementa un astfel de sistem – protejarea mediului inconjurator prin eliminarea ambalajelor de unica folosinta si amprentei de CO2 rezultata in urma transportului de apa. Singura retinere pe care au avut-o initial unii clienti a fost vis a vis de faptul ca sticla unicat va fi luata de clienti ca suvenir. Insa chiar si cu un procent de sticle care trebuie inlocuite periodic contra cost, calculul de eficienta i-a convins ca optiunea CELLI este avantajoasa. Am avut surpriza de a constata ca deschiderea fata de nou este mult mai mare in afara capitalei.Ce asteptari aveti pentru anul 2023 din punct de vedere vanzari, comportament consum?


Ne vom axa pe hoteluri situate in afara zonei capitalei, zona Constanta si Valea Prahovei-Brasov. Mare parte din clientii existenti sunt hoteluri cu dever din zone turistice, asa cum este Valea Prahovei, care au implementat sistemul CELLI pentru zonele de mic dejun si coffee break in timpul conferintelor. Pentru sezonul de primavara-vara vom targeta si hotelurile all-inclu­sive din zona litoralului. Un alt segment pe care il avem in vedere sunt restaurantele care organizeaza evenimente si cazinourile.


Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli


 


Pentru detalii despre sistemele de filtrat si imbuteliat CELLI:

  • web: www.celli.ro

  • Email: ioana.matei@meir.ro

  • Mobil: +40 722 542 507