top of page


Hoteluri din România în Ghidul Michelin – Lista completă
16 Hoteluri din România în Ghidul Michelin Ghidul Michelin, recunoscut pe plan mondial pentru evaluarea restaurantelor prin faimoasele...


Radisson Blu Cluj-Napoca își extinde capacitatea: noua aripă se deschide în noiembrie
Extinderea Hotelului Radisson Blu Cluj-Napoca: O Nouă Aripă pentru Lux și Confort Cluj-Napoca, august 2025 – Hotelul Radisson Blu...


IHG Hotels & Resorts depășește pragul de un milion de camere deschise la nivel global
IHG Hotels & Resorts atinge un reper istoric: peste 1 milion de camere deschise și o expansiune activă în piețe strategice, inclusiv...


Mercure Alba Iulia Cetate – primul hotel internațional din orașul Unirii
Brandul Mercure ajunge la Alba Iulia cu un hotel de 4 stele, 112 camere, centru spa, restaurant și sală de evenimente, la doar câteva...


Cum maximizează hotelurile profitul prin design: Strategii invizibile care schimbă industria ospitalității
Cum optimizează hotelurile fiecare centimetru pătrat și ce lecții poate învăța România Industria hotelieră globală traversează o...


Hotelierii avertizează: fără sprijin legislativ, turismul riscă o prăbușire sistemică
COLAPS SAU REDRESARE? INDUSTRIA HOTELIERĂ ROMÂNEASCĂ CERE MĂSURI URGENTE PENTRU A EVITA PRĂBUȘIREA SISTEMICĂ PÂNĂ ÎN 2026 Într-o perioadă...


Studiu HoReCa: românii plătesc mai mult, dar comandă mai puțin
Studiu HoReCa: Impactul Inflației asupra Obiceiurilor de Consum în România: Creșterea Valorii Comenzilor și Scăderea Numărului de Produse...


Turismul românesc, sub presiune în vara 2025: scăderi în sosiri și semnale de alarmă pentru întreaga industrie a serviciilor
Prima lună oficială de vară a adus statistici îngrijorătoare pentru turismul românesc: scăderea sosirilor interne, polarizarea cererii pe...


Starbucks în derivă globală: lecții esențiale pentru industria cafenelelor din România
Starbucks: Al șaselea trimestru consecutiv de scădere După ani de ascensiune continuă și o poziție de referință în cultura globală a...


Cum maximizează hotelurile profitul prin design: Strategii invizibile care schimbă industria ospitalității
Cum optimizează hotelurile fiecare centimetru pătrat și ce lecții poate învăța România Industria hotelieră globală traversează o...


Hotelierii avertizează: fără sprijin legislativ, turismul riscă o prăbușire sistemică
COLAPS SAU REDRESARE? INDUSTRIA HOTELIERĂ ROMÂNEASCĂ CERE MĂSURI URGENTE PENTRU A EVITA PRĂBUȘIREA SISTEMICĂ PÂNĂ ÎN 2026 Într-o perioadă...


De ce investește un studio de design în restaurante și media HoReCa?
Lecții de strategie și influență de la PickTwo HoR eCa Într-o industrie în care experiența completă a clientului a devenit principalul...


Tendințe globale în ospitalitate: lecții pentru România din strategiile europene și americane
În timp ce Europa mizează pe digitalizare și sustenabilitate pentru a reconstrui ospitalitatea, Statele Unite încearcă să mențină ritmul...


Litoral 2025: provocările unui sezon slab
Vara anului 2025 pare să fi adus nu doar temperaturi mai ridicate, ci și un aer neliniștitor în stațiunile românești de la malul mării....


Top 5 bucătari români care schimbă regulile jocului în restaurantele din România anului 2025
Top 5 bucătari români: selecția Top Hospitality din 2025. Caut, de ani buni, printre profesioniștii din bucătării, acel „ceva” care nu...


De la gunoi la strategie: cum transformi risipa alimentară într-un avantaj competitiv în industria HoReCa
Ce pot face restaurantele pentru a reduce risipa alimentară, optimiza food cost-ul și obține un avantaj competitiv real Într-o industrie...


2025: La cinci ani după pandemie – cum a schimbat COVID-19 pentru totdeauna HoReCa din România
2025 a marcat cinci ani de la începutul pandemiei de COVID-19 – un moment care a zdruncinat din temelii industria ospitalității din...


De ce aderarea la asociații patronale ar trebui să fie o normalitate pentru hotelieri și operatorii HoReCa în 2025
Hai să vorbim deschis. Trăim vremuri în care economia e tot mai instabilă, iar industria noastră – HoReCa – simte din plin fiecare...
bottom of page