top of page
970x250 (1).jpg
BANNER_EVENIMENTE_THP2.webp

Antonio Andrei și Eugen Dumitru câștigă prima ediție Young Chefs – Cheesecake Contest

Actualizată în: 17 sept.

Prima ediție a competiției Young Chefs – Cheesecake Contest, organizată de Elle & Vire Professionnel, a confirmat faptul că România are o nouă generație de cofetari extrem de talentați și pasionați de excelență.


Young Chefs – Cheesecake Contest: Câștigătorii ediției inaugurale


Marele premiu a fost adjudecat de Andrei Gheorghiță Antonio și Dumitru Eugen Mihai, cofetari la braseria La Mița Biciclista din București.Pe locul al doilea s-au clasat Anca Cristina Cheregi și Andreea Burian, fondatoarele Acadeea din Cluj-Napoca, iar podiumul a fost completat de Ana Braghiș și Rodica Purcel, de la cofetăria Mai Dulce din Baia Mare.


Chef premiat și coleg zâmbind țin un cec mare și un trofeu, fundal cu sigla Elle & Vire. Textul menționează concursul Young Chefs.


Competiția a reunit, pe 11 septembrie 2025, în spațiul Born2Bake din București, opt echipe finaliste selectate din peste 40 de participanți înscriși.


Tema: reinventarea cheesecake-ului


Provocarea ediției inaugurale a fost reinterpretarea unuia dintre cele mai iubite deserturi din lume – cheesecake-ul – într-o manieră creativă și personală, cu influențe românești. În plus, concurenții au fost nevoiți să creeze și un al doilea desert inspirat de cheesecake, sub formă de praline, choux, cupcakes sau fursecuri.

„Această primă ediție a confirmat că România are o nouă generație de cofetari extrem de talentați. Am văzut deserturi de nivel internațional și multă pasiune pentru excelență. Suntem convinși că Young Chefs va continua să inspire și să ofere vizibilitate tinerelor talente”, a declarat Romulus Dumitru, Director General Delaco Distribution, distribuitor exclusiv Elle & Vire Professionnel în România.

Ingredientele de bază – cremele de brânză, untul și frișca Elle & Vire Professionnel – au devenit punctul de plecare pentru deserturi spectaculoase, evaluate atât din punct de vedere tehnic și estetic, cât și prin povestea din spatele fiecărei creații.



„Sunt recunoscătoare că Elle & Vire Professionnel și-a asumat rolul de a sprijini tinerii cofetari să își urmeze pasiunea și să creadă în visul lor. Prin această competiție, nu le oferim doar o rampă de lansare, ci și încrederea că pot construi o carieră solidă în cofetărie”, a adăugat Ana Consulea, Brand Ambassador Elle & Vire Professionnel în România.




Un juriu de elită

Evaluarea deserturilor a fost făcută de un juriu format din nume de referință din cofetăria românească și internațională:

  • Ana Consulea – Pastry Chef Ambasador Elle & Vire Professionnel România, fondatoare Zelateria & Zelato

  • Ioana Romanescu – Pastry Chef, fondatoare Cupcake Philosophy și Born2Bake

  • Andreea Moldovan – Pastry Chef, fondatoare Livrez Fericire și Love you Choux

  • Peter Schuller – Pastry Chef, fondator Iris Délice

  • Robert Eisler – Pastry Chef, fondator Cuptorul lui Robert

  • Massimo Pica – Campion Mondial la Coupe du Monde de la Pâtisserie, Pastry Chef Mignon Dessert dal mondo

  • Kevin Zwygart – Pastry Chef La Maison de L’Excellence Savencia®


Competiția Young Chefs – Cheesecake Contest nu a fost doar o întrecere gastronomică, ci un adevărat exercițiu de creativitate, tehnică și viziune pentru tinerii cofetari din România. Prima ediție a demonstrat că viitorul cofetăriei românești se află pe mâini bune și că talentul local are resurse pentru a se afirma pe scena internațională.


📌Pentru știri esențiale din domeniul HoReCa, insight-uri practice din Formare profesională, studii de caz despre Modele de business, tendințe care conturează viitorul ospitalității și analize de profunzime în Competiții culinare, urmărește TopHospitality.ro – destinația dedicată profesioniștilor din industrie care își propun excelență, acces la informație relevantă și oportunități de networking valoroase.


📩 Pentru opinii, propuneri sau colaborări, ne puteți scrie la pagina de contact

Comentarii


Abonează-te pentru a primi actualizări exclusive.

Ex. Restaurant Primavara

Ex. Manager de Restaurant

Pentru parteneriate sau colaborari

Persoana de contact: Laurenţiu Mâță

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

© 2010 - 2025 Top Hospitality
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page