Campionatul Național de Pizza Napoletană – ediția a II-a
- Mirela Carstea - tophospitality.ro
- acum 7 ore
- 2 min de citit
L’Arte della Pizza – Festa della Pizza Napoletana
📍 Piața Ferdinand, Oradea📅 21–23 iunie 2025
Ce este evenimentul?
O experiență autentică a pizzei napoletane, organizată de Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN) și Mainardi Food, cu sprijinul Primăriei Oradea, Visit Oradea și Restaurant Corsarul
Prima ediție în Oradea, menită să aducă în inima orașului spiritul culinar și cultural al Italiei .
Program:
Competiția oficială are loc pe 23 iunie 2025 și califică câștigătorul direct în Finala Campionatului Mondial de Pizza Napoletană – Napoli 2026, ca reprezentant al echipei naționale a României (pentru probele de individual dar, și de echipă). Toți participanții la Campionatul Național de pizza Napoletană beneficiază automat și de participarea gratuită la un Masterclass de Pizza Napoletană susținut de:
Pasquale Poierio – Campion Mondial 2024, categoria Pizza Clasică
Alen Randanovici – Campion Mondial 2024, categoria Pizza de Sezon
21–22 iunie (ora 13:00–22:00)
Demonstratii live de preparare a pizzei de către opt pizzaioli profesioniști membri APN
Show-uri culinare, sesiuni pentru gurmanzi, standuri tematice și băuturi artizanale
Momente muzicale live și DJ‑seturi pentru atmosfera perfectă
23 iunie
Campionatul Național de Pizza Napolitană – Pizza Cup România, unde pizzerii din România concurează sub egida APN, cu juriu internațional, pentru a se califica la prestigiosul Trofeo Caputo de la Napoli, în 2026
Masterclass profesional, susținut de instructori oficiali APN, destinat celor din industrie: tehnici de manevrare a aluatului, metode de coacere și standarde internaționale pentru pizza napoletană
Acces și înscrieri
Intrarea la demonstrațiile publice în primele două zile este gratuită.
Profesioniștii interesați să participe în campionat sau la masterclass se pot înscrie online: prin

Comments