Se caută următorul star al cofetăriei din România! Prima ediție Young Chefs by Elle & Vire Professionnel®
- Mirela Carstea
- 7 iul.
- 4 min de citit
Prima ediție Young Chefs, competiție dedicată tinerilor cofetari, va avea loc în această toamnă, pe 11 septembrie, la București. Tema din acest an va fi cheesecake-ul, unul dintre cele mai iubite deserturi din lume. Provocarea pentru participanți va fi să reviziteze desertul cheesecake într-un mod cât mai creativ, cu influențe românești. Evenimentul este organizat de Elle & Vire Professionnel®, unul dintre cei mai importanți producători de lactate premium destinate profesioniștilor.
Concursul este deschis cofetarilor calificați care au până în 35 de ani și se desfășoară în două etape: preselecție și finală. Tinerii cofetari au timp să se înscrie în competiție până pe 15 august, online, pe youngchefs.ro. Un juriu prestigios format din cofetari români și internaționali consacrați va evalua aplicațiile și va selecta finaliștii, care vor fi anunțați pe 30 august. Aceștia se vor întrece într-o competiție live, pe 11 septembrie, găzduită de Born2Bake, în București.
Marele câștigător va pleca la Paris anul viitor la un training hands-on de 2 zile La Maison de L’Excellence Savencia®.
„Ne bucurăm să fim alături de cofetari în drumul spre Excelență, încă de la începutul carierei lor. Ne dorim ca această competiție să devină o rampă de lansare pentru tinerele talente din România. Mai mult decât un concurs, o oportunitate de a fi văzut și de a te conecta cu profesioniști recunoscuți. Inspirăm o nouă generație de Chefi!”, spune Romulus Dumitru, Director General al Delaco Distribution, distribuitorul exclusiv al brandului Elle & Vire Professionnel® în România.
Cheesecake with a Romanian twist
Tema ediției din acest an aduce în prim plan unul dintre cele mai iubite și versatile deserturi din lume, cheesecake-ul. În etapa de preselecție, participanții trebuie să realizeze schița unui cheesecake cu twist românesc și să propună și un alt desert inspirat de cheesecake (de exemplu: praline, choux, cupcakes, fursecuri sau altele). Toate trebuie să fie create cu cremele de brânză Elle & Vire Professionnel®. Dacă se califică în finală, echipele vor avea șansa să impresioneze juriul, live, cu cele două deserturi.
De la tehnică, design și poveste, până la modul în care sunt puse în valoare cremele de brânză Elle & Vire Professionnel® în deserturile propuse, juriul va evalua fiecare aplicație cu rigurozitate și atenție la cele mai mici detalii, pentru a trimite Excelența în finală.
Juriul este format din cofetari renumiți: Ana Consulea, Ambasador Elle & Vire Professionnel® în România și fondatoare Zelateria și Zelato, Ioana Romanescu, fondatoare Cupcake Philosophy & Born2Bake, Peter Schuller, fondator Iris Délice, Robert Eisler, fondator Cuptorul lui Robert, Massimo Pica, Campion Mondial la Coupe du Monde de la Patisserie și Pastry Chef la Mignon Dessert dal mondo, Kevin Zwygart, Pastry Chef La Maison de L’Excellence Savencia®.

„Noua generație de cofetari din România are un potențial extraordinar! Ne bucurăm să le oferim un cadru profesional în care talentul lor să fie văzut, încurajat și cultivat. Căutăm acei tineri cofetari care nu reproduc rețete, ci reușesc să-și impună propria viziune asupra unui desert, să reviziteze deserturi emblematice într-un mod cât mai creativ, cu influențe locale, și să spună povești cu Gust”, spune Ana Consulea, Brand Ambassador Elle & Vire Professionnel® în România, Chef Cofetar.
Pași de înscriere
Până pe 15 august:
Intră pe www.youngchefs.ro și completează formularul de participare
Încarcă o schiță cu cheesecake-ul clasic cu twist românesc pe care dorești să îl pregătești la concurs
Numește cel de-al doilea produs la care te-ai gândit, inspirat de cheesecake
Împărtășește povestea celor două deserturi înscrise
Atașează o scrisoare de motivație a participării
Criterii de participare: cofetari calificați cu vârsta până în 35 de ani. O echipă participantă trebuie să aibă doi membri (Chef și ajutor). Nu există limită de vârstă pentru ajutor.
Premii:
Premiul 1 – Training hands-on de 2 zile La Maison de L’Excellence Savencia® din Paris în primăvara 2026
Premiul 2 – Masterclass cu Massimo Pica, Campion Mondial la Coupe du Monde de la Patisserie, la Mignon & Pica Pastry School, Vișeu de Sus, Maramureș
Premiul 3 – Masterclass la ICEP Hotel School cu un Chef recunoscut internațional
Produse Elle & Vire Professionnel® pentru toate echipele finaliste
Termen de înscriere: 15 august 2025
Perioadă jurizare și alegere finaliști: 15-30 august 2025
Mai multe detalii despre regulament și competiție aici: youngchefs.ro
Despre Elle & Vire Professionnel®
Elle & Vire Professionnel®, alegerea celor mai buni Chefi din lume și a restaurantelor cu stele Michelin, este unul dintre cei mai importanți producători de produse lactate premium destinate profesioniștilor, de origine franceză. Este prezent în peste 120 de țări și se diferențiază printr-o gamă de produse de calitate premium, o rețea de distribuitori extrem de performanți și consilieri culinari dedicați, care împărtășesc din experiență, expertiză, dar și pasiune, în toată lumea. Elle & Vire Professionnel® investește în inovație, sustenabilitate, mediu și educația oferită profesioniștilor și pasionaților.
Young Chefs
📌Pentru știri esențiale din domeniul HoReCa, insight-uri practice din Formare profesională, studii de caz despre Modele de business, tendințe care conturează viitorul ospitalității și analize de profunzime în Competiții culinare, urmărește TopHospitality.ro – destinația dedicată profesioniștilor din industrie care își propun excelență, acces la informație relevantă și oportunități de networking valoroase.
📩 Pentru opinii, propuneri sau colaborări, ne puteți scrie la pagina de contact
Comments