top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Ibis Romania: 65% din cazarile din hotel sunt facute de turistii romani

Reteaua hoteliera Ibis Romania, parte a grupului international Accor, a inregistrat in prima jumatate a anului 2014 un grad de ocupare de 62% si peste 85.600 de camere inchiriate, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, 65% din cazari sunt facute de catre turistii romani.

Ibis Sibiu

Ibis este cea mai mare retea hoteliera economy din Europa, iar in Romania opereaza 4 hoteluri de 3 stele: doua in Bucuresti si cate unul in Constanta si Sibiu.


Din totalul camerelor vandute in Romania, 77% au reprezentat cazari aferente calatoriilor de afaceri, iar 23% din cazari au provenit din segmentul leisure. Turistii romani au reprezentat 65% din cazarile la hotelurile Ibis in prima jumatate a anului 2014, urmati la mare distanta de germani, italieni, francezi si greci, fiecare cu aproximativ 5% din cazarile Ibis.


Ibis a avut o evolutie constanta pe segmentul de conferinte si evenimente, cu 1500 de sali de conferinta vandute in perioada ianuarie-iunie 2014, similar cu aceeasi perioada din 2013. Cele 4 hoteluri Ibis au 24 de sali de conferinte si seminarii, cu un total de pana la 1650 de locuri.


In primul semestru al anului 2014, 28% din rezervarile in hotelurile Ibis au fost efectuate pe canale online, 11% fiind rezervari directe pe site-urile proprii, iar 17% rezervari generate de site-uri specializate (booking.com, expedia.com etc).


“Pentru restul anului 2014, estimam o consolidare a rezultatelor, atat in privinta cazarilor, cat si in ce priveste segmentul de conferinte si evenimente. Ne asteptam la o crestere moderata in trimestrul 3, in special in segmentul de business, din care provin majoritatea oaspetilor nostri si pentru care hotelurile Ibis sunt o alegere perfect adaptata, atat ca servicii, cat si ca nivel al preturilor”, a declarat Ioan David, director general Ibis Romania.


In total, cele patru hoteluri Ibis au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis Bucuresti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanta si 195 camere la Ibis Sibiu. In total, reteaua Ibis are 235 de angajati in Romania.