top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

LA DOI PASI DE ROMANIA: insule artificiale ca in Dubai

Investitori din Qatar, Abu Dhabi, China si Coreea de Sud sunt interesati sa construiasca insule artificiale in apropierea statiunii Pomorie din Bulgaria, dupa modelul celor din Dubai, relateaza Novinite.

artificial.jpg

Terenul din regiune este foarte favorabil, cu o adancime a marii de numai 5 metri in apropierea tarmului, ceea ce va face usoara construirea insulelor, a declarat Kamen Sipkov, arhitect din Pomorie, citat de publicatia Monitor.


Planurile proprii ale lui Sipkov includ trei insule, cu un pod de 260 de metri care sa le conecteze de tarm. Pe una dintre insule ar putea fi construite un delfinariu, piscine si parcuri acvatice, cea de-a doua ar putea sa gazduiasca un cazino, iar a treia hoteluri de cinci sau sapte stele. Sipkov considera ca ar putea fi construit si un hotel cu 20 sau 30 de etaje, cum exista in portul Barcelona, care se ridica direct din mare, scrie Mediafax.


Statiunea-oras Pomorie se afla la circa 20 de kilometri de Burgas si 18 kilometri de statiunea Sunny Beach, in sudul litoralului bulgaresc. Statiunea beneficiaza de un cadru natural deosebit, fiind amplasata pe o peninsula stancoasa care iese in mare pe o distanta de aproximativ 5 kilometri.


Etichete: