top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Pista Aeroportului Brasov este aproape gata

Pista aeroportului international Brasov-Ghimbav va fi gata in 20 septembrie, au anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, si reprezentantii firmei constructoare.

aeroport brasov

"Este ultima conferinta de presa pe care o desfasuram inainte de finalizarea lucrarilor la pista, in 20 septembrie. Speram sa nu existe probleme din cauza vremii, sa nu ploua, pentru ca atunci lucrarile nu pot continua. Suntem in curs de desfasurare a procedurilor pentru suprafetele de miscare, licitatia este in desfasurare si asteptam ofertele pana la 23 august. Daca avem sansa ca vremea sa fie buna, vom incepe in acest an si lucrarile la suprafetele de miscare. De asemenea, o chestiune la care vom lucra este balizajul, pentru care executam proiectul in acest an, iar anul viitor incepem lucrarile", a afirmat presedintele CJ Brasov, citat de Agerpres.


O firma din Turcia se intereseaza de lucrarile la aeroport, fiind gata sa investeasca pentru terminarea aeroportului si pentru a-l opera, potrivit BrasovRomania.net. La Brasov vor sosi, pe 28 august si 25 septembrie, reprezentantii a doua companii din China interesate sa se implice in acest proiect. Pista aeroportului are o lungime de 2.820 de metri si o latime de 45 de metri (60 de metri cu acostamente), iar investitia se ridica la 17 milioane de euro (inclusiv TVA).

Etichete: