top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Romania promovata la nivel mondial prin gastronomie si vinuri

Delta Dunarii si alte regiuni din Romania, intre care Brasov, Cluj si Bucuresti, vor fi promovate prin intermediul gastronomiei si vinurilor romanesti, intr-o serie intitulata "Food and Wine Adventures: Romania", care va fi difuzata anul viitor la nivel international de televiziunea Travel Channel, scrie Mediafax.


Compania Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel, si compania de productie Tuesday's Child lucreaza in prezent la realizarea seriei "Food and Wine Adventures: Romania", care va cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, dupa cum a declarat producatorul Eoin O'Shea, care se afla in prezent in Romania pentru a finaliza filmarile la acest proiect.

Untitled-1.jpg

Noua serie de documentare "Food and Wine Adventures: Romania" va fi difuzata in prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisa si in Romania. "Food and Wine Adventures: Romania" isi propune sa continue campania de promovare a Romaniei, prin intermediul Travel Channel, inceputa prin trilogia documentara "Wild Carpathia", care a fost difuzata in perioada 2011 - 2013, la nivel international, de aceasta televiziune. "Este un program despre mancarea si vinul romanesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscuta prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris", a declarat producatorul Eoin O'Shea.

Spre deosebire de seria "Wild Carpathia" de la Travel Channel, in care Romania a fost promovata si prin intermediul unor personalitati precum printul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta si Ivan Patzaichin, noul serial "Food and Wine Adventures: Romania" nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre. "Incercam sa facem cunoscuti in aceasta serie oamenii din spatele cortinei. Am incercat pe cat posibil sa cautam lucrurile ascunse si oamenii de zi cu zi", a explicat producatorul Eoin O'Shea.


Echipa lui Eoin O'Shea a filmat timp de aproximativ patru saptamani in sase zone din Romania (Constanta - Delta Dunarii, Brasov, Baia Mare, Arad, Cluj-Napoca si Bucuresti), urmand sa incheie filmarile vineri seara in Centrul Vechi din Bucuresti. "Primul nostru spatiu de filmare a fost in Constanta. Am calatorit apoi spre Tulcea, pentru a ajunge in Delta Dunarii, unde am invatat cum se face vinul de nisip si am invatat sa gatim supa de peste. Jenny Powell chiar a mers cu unul din localnici la pescuit in lacul sau preferat", a spus producatorul seriei documentare.


sursa: HRB Expert