top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Guvernul infiinteaza Institutul Roman de Comert Exterior, care se va ocupa si de promovarea turismul

Guvernul a decis infiintarea Institutului Roman de Comert Exterior prin preluarea atributiilor si a personalului din domeniu de la Departamentul de comert exterior si relatii internationale din minister, precum si a activitatilor de promovare a turismului de la Autoritatea Nationala pentru Turism, scrie Mediafax.


Institutul va functiona in subordinea Ministerului Economiei, conform ordonantei privind structura noului Guvern. Noua structura va derula programul de sustinere si promovare a exporturilor, cu organizarea de targuri si expozitii in tara si in strainatate, dar se va ocupa si de actiunile de promovare turistica.

p_177172_760x420-00-65.jpg

"Institutul exercita atributii privind Strategia nationala de export si Strategia nationala de dezvoltare turistica, initierea, organizarea si coordonarea expansiunii economice, comerciale si turistice externe pe pietele de interes, organizarea si realizarea activitatii de promovare turistica de catre reprezentantele de promovare turistica", se arata in ordonanta.


Institutul va fi condus de un director general numit de ministrul Economiei si finantat din venituri proprii si, in completare, prin subventii de la bugetul de stat, surse proprii si alte surse.

Etichete: