top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

International Wine Contest Bucharest

Aflat la cea de-a XII editie, International Wine Contest Bucharest a devenit unul dintre cele mai mari si mai importante concursuri internationale de vin din Europa Centrala si de Est si, dupa trendul actual de crestere, are sanse sa devina unul dintre cele mai puternice din lume.

-1-98.jpg

Concursul International de Vinuri Bucuresti 2015 (IWCB 2015) este organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), in parteneriat cu ASER WineConsulting.

IWCB 2015 se desfasoara sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV), forul interguvernamental care grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.


Atentia captata de IWCB vine dinspre un public din ce in ce mai numeros si din partea producatorilor de vin din Romania si din toata lumea.


Jurizarea este asigurata de membrii ADAR si invitati din strainatate, jurnalisti pentru presa de specialitate din tarile din care provin: SUA, Germania, Polonia, Israel, Hong Kong, Olanda, Elvetia, Franta Italia, Marea Britanie, Bulgaria, Moldova, Austria, etc

IWCB a implementat analiza de laborator a vinurilor premiate pentru o verificare cu vinurile din piata.


Jurizarea electronica pe tableta cu soft dedicat a fost lansata la IWCB 2014, Romania fiind printre primele tari care a introdus acest sistem.


IWCB asigura vizibilitate castigatorilor si partenerilor in presa interna si internationala.

Organizatorii isi propun ca in 2015 sa aduca spre jurizare peste 1000 de probe din toata lumea, ceea ce inseamna o crestere de 40% fata de editia 2014.


sursa