top of page

Sezonul targurilor horeca a inceput in forta

2015 va fi un an plin de evenimente si targuri profesionale dedicate horeca, motiv pentru care, in aceasta editie a HRB expert, vom vorbi despre primele trei manifestari care contureaza inceputul de an.

jocurile-olimpice-ale-gastronomiei-care-sunt-cei-mai-buni-tineri-chefi-din-lume-

Bocuse d’Or, unul din cele mai prestigioase concursuri organizate in lumea tinerilor bucatari profesionisti, a avut loc in luna ianuarie, in cadrul Salonului International dedicat Ospitalitatii si Industriei Horeca (SIRHA), la Lyon. Cei mai buni dintre cei buni au prezentat la Bocuse d’Or noi tehnici de preparare, precum si cele mai noi tendinte, in fata unei audiente formata din peste 2700 de persoane. Prestigiosul trofeu a fost castigat anul acesta de Norvegia, (cu 5 premii la activ pana acum). Pe locul al doilea s-a situat SUA, iar pozitia a treia a fost ocupata de Suedia. SIRHA a gazduit, de asemenea, alte doua manifestari horeca: Cupa Mondiala a Patiserilor, devenita o referinta in industria de profil, precum si Cupa Internationala de Catering, care a fost anul acesta castigata de Franta.


O mie de bucatari

Ceea ce a inceput in urma cu 20 de ani ca manifestare bienala, cu doar 65 de expozanti din 13 tari, a ajuns anul acesta la o editie aniversara care gazduieste 4800 de expozanti si 80,000 de vizitatori din peste 120 de tari. Totul este la superlativ, pentru ca este vorba de Gulfood, targul international dedicat alimentatiei ­si ospitalitatii din Dubai, organizat in februarie.


La aceasta a XX-a aniversare a Gulfood Dubai, peste 1300 de bucatari profesionisti si-au etalat maiestria in arta culinara, in cadrul Salonului Culinar International al Emiratelor, organizat in asociere cu Emirates Culinary Guild. Probele la care au participat chef-ii le-au solicitat indemanarea, eficienta si puterea de a lucra in echipa, pentru a-si atinge obiective diverse, de la concursuri practice de gatit, pana la crearea unui bufet, sau a unor preparate speciale pentru banqueting. Salonul Culinar de la Gulfood a fost jurizat de un panel format din 25 de experti internationali, mandatati de World Association of Chefs Societies (WACS), pentru a evalua evenimente culinare din intreaga lume.


„Este nemaipomenit sa observam cat de mult a crescut Salonul Culinar, nu doar cantitativ - am inceput in 1987 cu 16 concurenti - dar si calitativ. Azi, show-ul este gazda celor mai importante talente si locul perfect pentru chef-i sa faca networking si sa-si impartaseasca din maiestria lor“, este de parere Uwe Micheel, presedinte al Emirates Culinary Guild, organizatorul Salonului Culinar.


Dincolo de gastronomia haute cuisine, Gulfood a reunit mii de produse alimentare si bauturi, dar si servicii inovatoare pentru restaurante si hoteluri. Mai mult, anul acesta a fost organizata a sasea editie a premiilor Gulfood Awards, o oportunitate importanta ce recunoaste excelenta si inovatia din industria F&B. Compusa din sase cetegorii si 10 premii diferite. Ceremonia a fost jurizata de un panel de experti independenti din industrie, in cadrul unei seri de gala, la hotelul de cinci stele Conrad Hotel Dubai. Evenimentul a fost observat de peste 1000 de lideri din horeca, F&B, bucatari, expozanti si clienti.


Tendinte hoteliere prezentate la Internorga

Evenimentele importante de anul acesta din horeca europeana continua cu deschiderea targului dedicat ospitalitatii din Hamburg, Internorga, organizat intre 13-18 martie.

Pe langa prezentarea celor mai recente inovatii in echipamente pentru bucatariile profesionale, Internorga pune un accent puternic pe tendintele hoteliere, in special pe diferentierea prin design si mobilier, precum si pe accesorii care fac o unitate sa se deosebeasca de celelalte din peisaj.


„Vom gazdui o multitudine de expozanti specializati pe design, mobilier, conversie hoteliera si vom prezenta cele mai recente tendinte pe aceste segmente, fie ca ne referim la lobby-ul de hotel, la bai sau la camerele de oaspeti“, explica Claudia Johannsen, director business unit la Hamburg Messe GmbH.


Potrivit organizatorilor, editia de luna viitoare a Internorga va fi si cea mai mare de pana acum, in conditiile in care targul horeca se extinde pentru a include o sectiune speciala, dedicata produselor de macelarie pentru horeca. In total, la eveniment sunt asteptati peste 1300 de expozanti, care isi vor prezenta cele mai noi produse, tendinte si inovatii.

In 2015, printre punctele de atractie ale evenimentului se numara Craft Beer Arena - locul in care se lanseaza noi sortimente de bere horeca si stiluri de servire, precum si prezentari interactive pe tema berii. De asemenea, pe langa formatele cu care targul si-a obisnuit vizitatorii, Internorga va introduce o zona dedicata noilor expozanti, dar si trend-forumul Pink Cube, Skywalk Table si LiquID Bar.


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania