top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Record pe partie: 1,3 milioane de turisti au schiat in Poiana Brasov in aceasta iarna

Peste 1,3 milioane de turisti, dublu fata de sezonul trecut, au schiat in Poiana Brasov, in sezonul de iarna 2014 – 2015, arata datele Ana Teleferic, principalul furnizor de transport pe cablu din statiunea montana.


Sezonul de iarna in Poiana Brasov continua, cel mai probabil pana dupa Paste, in conditiile in care stratul de zapada a ajuns la 100 cm in partea superioara a masivului Postavarul in urma ninsorilor din ultimele zile.

ski.jpg

Tarifele pentru transportul pe cablu se vor reduce cu 20% din 9 martie, a mentionat Ion Rufa, directorul general Ana Teleferic. “Starea partiilor este perfecta, prin urmare ii asteptam pe schiori sa se bucure in continuare de acest sezon generos. Ana Teleferic va scadea, pana la finalul acestui sezon, numarul de puncte necesare pentru urcare”, a mai precizat Rufa.


In 2011, Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale a investit 28 de milioane de euro in reamenajarea domeniului schiabil din Poiana Brasov. Ca urmare, domeniul schiabil s-a largit cu 50 de hectare, iar in prezent are 85 hectare. Toate partiile dispun acum si de instalatii de zapada artificiala, cee ace ofera posibilitatea de a schia pana la patru luni pe sezon.


In plus, odata cu doua instalatii noi de transport pe cablu, capacitatea totala de transport a ajuns la la 8.500 persoane pe ora, de trei ori mai mult decat capacitatea de 2.500 de persoane pe ora a instalatiilor de transport pe cablu din Predeal sau de 3.000 de persoane/ora in Sinaia.


Domeniul schiabil din Poiana Brasov, cu cei 1800 m altitudine, insumeaza acum 26 km de partii, cu o latime medie de 45 m. Aici exista 14 tunuri fixe pentru producerea zapezii artificiale, 10 tunuri mobile si 120 de lancii. Conditiile meteo favorabile, calitatea foarte buna a partiilor si mentinerea preturilor din sezonul trecut pentru transportul pe cablu au fost principalii factori care au contribuit la acest bilant favorabil turistilor pasionati de sporturi de iarna.

Amatorii de schi sunt invitati, in continuare, sa urmareasca in timp real starea partiilor prin intermediul camerelor web ce pot fi accesate pe pagina Discover Poiana www.discoverpoiana.ro/ro/webcam-live/.


Poiana Brasov are doua partii special amenajate pentru incepatori, Bradul si Stadion, cat si cu Drumul Rosu, o partie de nivel mediu de aproape 5 km care uneste varful Postavarul de statiune.


Scoala de Ski & Snowboard Ana numara peste 140 de instructori certificati de schi si snowboard, dupa 20 de ani de activitate in domeniu. Ana Teleferic face parte din grupul de companii Ana, alaturi de Ana Hotels, Ana Aslan Health Spa, Ana Pan si Ana Imep.


sursa