• Ala Dumitrache - Tophsopitality.ro

Top 10 Restaurante din Bucuresti cu Bucatari celebri

Am cautat cele mai reprezentative locatii din Bucuresti care se mandresc cu bucatari celebri. Le-am identificat si am pus in balanta mai multe aspecte printre care reamintim: calitatea arhitecturala, ambienta, calitatea/gustul mancarii, serviciile, raport calitate/pret, si nu in ultimul rand, gradul de popularitate al bucatarului. Dupa ce am aplicat un altgoritm ce evidentiaza gradul calitativ general al localurilor, ne-a reiesit urmatorul top, aferent anului 2016:


#1 - Joseph by Joseph Hadad - Chef Joseph HadadChef Hadad nu are nevoie de nici o introducere, motiv pentru care locul 1 ii este fara urma de indoiala rezervat. Cu cei mai multi ani de experienta in bucataria fina, a deschis acum trei ani restaurantul care ii poarta numele. Acest nou pas in industrie este o premiera pentru piata din Bucuresti, stabilind niste asteptari pe care le depaseste.


Ca owner si Chef, Joseph Hadad intampina clientii ca in propria casa, gateste si supravegheaza, conduce echipa cu o mana de fier. Consecinta este certitudinea unei experiente de fine dining autentice in tot ce presupune ea: mancare, atmosfera, servire, lux neostentativ, originalitate.


Website: www.josephrestaurant.ro

Adresa: Dr. Ion Cantacuzino nr.8, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 753 999 333


#2 - Octopus - Chef Nico Lontras & Johnny SusalaNoul meniu al Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant este dovada palpabila a unei foarte bune si longevive colaborari intre doi Chefi. Octopus a urcat foarte rapid in preferintele clientelei cu gusturi rafinate si pretentii pe masura. Clientul acestui restaurant, are parte de ce au mai bun de pus pe masa, la propriu si la figurat, doi din cei mai apreciati si vizibili bucatari romani: Chef Susala si Chef Lontras.


Daca asta nu te impresioneaza, faptul ca Octopus isi procura singuri pestele si fructele de mare, adica materia prima cea mai valoroasa, ar trebui sa-ti conduca degetele spre a le forma numarul de telefon si a face o rezervare.


P.S. In casa unde isi desfasoara activitatea restaurantul Octopus, a fost candva resedinta marelui scriitor roman, Ion Luca Caragiale.


Website: www.facebook.com/rest.octopus

Adresa: Ion Luca Caragiale 21-23, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 726 286 787


#3 - OSHO - Chef Iosif StefanescuOSHO este primul steakhouse autentic din Bucuresti si umple in fiecare seara cele aproape 160 de scaune care-l recomanda de asemeni ca cel mai mare restaurant de gen din capitala. Numai informatia asta ni se pare destul de relevanta incat sa-si justifice locul trei in topul nostru.


Chef Iosif Stefanescu se face vinovat de succesul acestui business culinar exemplar in piata romaneasca si in topul acesta castiga detasat cu ajutorul a trei arme: calitate, constanta, echipa.


Website: facebook.com/oshoprimaverii

Adresa: Bulevardul Primaverii 19-21, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 758 758 750

#4 - Iconic - Chef Orlando ZahariaRestaurantul Iconic este proiectul cat se poate de serios, intr-un spirit cat se poate de ludic, al uneia din cele mai cunoscute femei de afaceri de la noi. Camelia Sucu semneaza conceptul: mancare fina intr-un showroom de mobila moderna. Esteticul, vizualul sunt elementele centrale insa nu definitorii doar pentru designul localului.


Meniul modern al lui Chef Orlando Zaharia raspunde acelorasi nevoi de frumos si de experiente, iar dinamismul bucatariei Iconic se aliniaza cu deviza deja celebra a bucatarului: „Gusturile nu se discuta, se educa!”


Website: www.iconic-fwd.ro

Adresa: Aleea Alexandru nr. 7, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 720 333 541#5 - Pescarus - Chef Sorin BonteaPescarus isi justifica locul puternic in topul nostru si in piata restaurantelor din Bucuresti printr-o combinatie imbatabila de mai multe elemente. Este unul din putinele restaurante cu istorie ale capitalei, deschizandu-si portile pentru prima oara in 1938; are un numar impresionant de locuri, intr-una din cele mai dezirabile zone geografice: malul lacului Herastrau;


Face parte din grupul City Gril, cel mai mare lant de restaurante din Romania. Are un meniu stufos dar la obiect, cu focus pe bucatarie romaneasca traditionala, „with a twist”, creat de un Chef vedeta TV. Sorin Bontea este un bucatar atent la tendinte si cu umor, iar asta se citeste pe fiecare pagina a listei de bucate: „foie gras a la Kiseleff”, „bors Herastrau”, „ceafa nationala de porc”.


Website: www.restaurantpescarus.ro

Adresa: Aleea Pescăruș, Parcul Herăstrău, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 731 330 034#6 - Barbizon Steakhouse - Chef Stefan Popescu
Singurul restaurant de hotel din topul nostru, Barbizon isi zice steak house dar e mai mult de atat. Cele cinci stele de pe hotel Pullman se simt si in bucataria acestui restaurant cu Chef scolit la Institutul Paul Bocuse din Franta.


Diplomele profesionale ale lui Stefan Popescu, anii de experienta in Anglia si la celelalte cateva hoteluri renumite, alaturi de exigenta in alegerea carnii, plaseaza Barbizon printre restaurantele reprezentative ale capitalei.


Website: Barbizon Steakhouse

Adresa: Piata Montreal ( Hotel Pullman ), Bucuresti, Romania

Rezervari: +40(0)21 2021635


#7 - Tapo - Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu, personaj controversat in spatiul culinar bucurestean si romanesc prin extensie TV, este imaginea si, fireste, consultantul restaurantului Tapo. Conceptul imbina cu mare succes mancarea, vinul si muzica, dupa cum anunta logo-ul.


E anul 2015 si in Romania iar tinerii isi permit mancare si bautura de calitate. Acestea doua impreuna cu viata de noapte incurajata de localizarea geografica in fostul Strand Studentesc si marketingul orientat pe devoratorii de petreceri sunt o reteta demna de avut in atentie.

Website: tapo.ro

Adresa: Strada Oltețului 30, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 747 083 083


#8 - Beraria H - Chef Catalin Scarlatescu
Chef Catalin Scarlatescu trebuie sa fie la fel de aprig in bucatarie ca la televizor, alta explicatie nu gasesc pentru cat de interesant functioneaza cel mai mare restaurant cu servire à la carte, din Romania. Conceptul nu e nou, dimpotriva, e probabil cel mai familiar tip de distractie romaneasca: mici, bere, muzica usoara.


Beraria H aduce atmosfera de festival de oras la un alt nivel tocmai prin mancare. Pentru ca acest mini-oras are pe langa „chefdeviata”, hashtagul lor consacrat, si un Chef pe masura grandorii locului.


Website: www.berariah.ro

Adresa: Kiseleff 32, Parc Herastrau, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 0725 345 345


#9 - Stradale - Chef FOA - Florin Scripca
Stradale este proiectul de zi cu zi facut pentru si dupa asemanarea clientului clasic Fratelli & co. Tineri, educati, potenti financiar, usor de plictisit, greu de surprins, genul de clienti care au inventat #pornfood pentru Instagram.


Chef FOA ii reprezinta bine si intr-un spirit relaxat, mixeaza elemente de bucatarie moderna, street food, traditionalisme, totul in numele mancarii bune si surprinzatoare.


Website: flavours.ro/stradale

Adresa: Kiseleff 32, Parc Herastrau, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 0725 345 345


#10 - Fior di Latte - Chef Patrizia Paglieri
In topul nostru intra si munca singurei Lady Chef vedeta. Patrizia Paglieri, consultant in proiectul Fior di Latte, si-a pus amprenta asupra restaurantului din Primaverii, aducand un contrast adorabil cu vecinii lor doar putin mai cunoscuti.


Fior di Latte nu se poziționează ca un restaurant de fine dining ci ca un bistro premium. Este un spațiu de dimensiuni reduse în care te poți bucura de preparatele unuia dintre cei mai cunoscuți ( si controversati ) chefi din România: Patrizia Paglieri.


Website: facebook.com/FDLBistro

Adresa: Bulevardul Primăverii, Nr. 19-21, Bucuresti, Romania

Rezervari: +40 0784 420 555

Parteneri

© 2009 - 2020 Top Hospitality Copyright

Contact: 0726671227  

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

Bucatari, ospitalitate, Hotel, Restaurant