top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Cum a fost la Zilele Octopus

Printr-un mare noroc, aproape am locuit cateva luni intr-un restaurant cu specific valencian in Spania si adunat, in toata viata, bag mana in foc ca am mancat mai multe fructe de mare decat de pamant. Totusi, experienta mea cu pestele & co, produse cult in cele mai „foodie” locuri si localuri de pe planeta, a fost de prea putine ori in contextul „fine dining”.

Tocmai de aceea mi-am propus sa profit de „Zilele Octopus”, organizat de OCTOPUS, unul din cele mai autentice restaurante gourmet din Bucuresti – iar asta stiam deja ca e adevarat pentru ca am fost la (re)deschiderea din noiembrie. Am studiat bine optiunile de acasa, astfel incat stiam de cand am facut rezervarea ca o sa mananc SCALLOPS SAINT JACQUES - Saint Jacques, terci de mămăligă cu lapte, baby spanac sote, clorofilă de spanac şi caviar de sfeclă, RED TUNA FILLET - file de ton roşu, edamame, ghimbir murat, wakame şi sos Asiatic si CHOCOLATE TRIO - ciocolată albă, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte.


Foarte pe scurt, sa nu se activeze tocilara din mine si sa scriu zece pagini:

 
  • La aperitiv m-a atras „terci de mamaliga cu lapte”, ceva atat de cunoscut combinat cu scoicile Saint Jacques, acest calcai al lui Ahile al multor bucatari. Joaca de texturi – crunch, moale, vag gumos dar mai ales de gusturi – scoica delicata, mamaliga familiara, spanacul bine evidentiat, au fost alegerea castigatoare.

  • Spiritul carcotas manifestat sub forma „ia, dom’le, e la fel de bun ca data trecuta?” mi-a asigurat portia de file de ton rosu. O farfurie ca o oda Asiei, complexa si echilibrata estetic si ca arome, m-a convins sa fiu atenta pe viitor la orice eveniment propune Restaurant Octopus.

  • Desertul a provocat „hiii”-uri si pupile dilatate mie insami si la mesele pline din jur. Apoi a devenit poza mea de profil pe Facebook si motiv de ranchiuna din partea prietenilor amatori de ciocolata. Superficial am gandit eu pana sa gust; absolut justificat, am conclus dupa prima lingurita.

Ala Dumitrache

 

Oferta mai este valabila si astazi ( sambata 30 ianuarie ), insa abia porneste un lung sir de ocazii de neratat pe care Restaurant Octopus le planuieste in urmatoarea perioada, m-a informat chelnerul cu manusi albe si postura de balerin. Pe surse, va pot spune ca saptamana viitoare urmeaza un rasfat cu mult peste care se va numi "Fish Market". ;)Etichete: