top of page

Magia WeDine in Romania

Chef Joseph Hadad face plating-ul pentru 80 de oaspeți într-o sală de sport din centrul Bucureștiului; așază delicat florile comestibile pe desertul impecabil, având în spate câteva benzi de alergat și afișe cu abdomene perfecte; concentrat și sobru, știe că îi este urmărită fiecare mișcare de ochi fascinați, din spatele sfeșnicelor cu lumânări; ziua aici se conturează cele mai tonifiate corpuri din capitală.

WeDine nu este pentru oricine. Ca să participi la o cină organizată de Medine Pop și Alex Grecea trebuie să ai o doză masivă de curiozitate și o dorință asumată de a experimenta. Ce este mai exact WeDine ne-am făcut o idee în cele câteva ocazii în care ni le-am așezat la masa infinită și recent ne-au explicat mai detaliat chiar ei doi.

A pornit în 2014 de la ideea de pop-up dinner, cu îmbunătățiri după chipul și asemănarea creatorilor. Pop-up dinner sunt acele cine ocazionale cu meniu fix și focus pe bucătar dar mai ales pe socializarea între oameni care nu se cunosc dar se nimerește să mănânce împreună. E un concept apărut de cel puțin 15 ani în State și Australia, care suferă mici modificări de la o ediție la alta, în funcție de public, organizatori, trend-uri.


În momentul acesta al evoluției, scheletul WeDine este bine definit: o cină-concept, bucătar diferit de la o ediție la altă, în locuri tot mai șocante, tot mai experimentală. E un produs apărut dintr-o nevoie personală, o fină putere de observație a pieței de afară și a lacunelor din țară și încăpățânarea lui Medine și Alex de a face ceva excepțional.

Cum funcționează? Din vorbă în vorbă, facebook sau newsletter, ajungi cumva să afli de următorul WeDine iar din descrierile plastice ale lui Medine, inevitabil ajungi să îți dorești să participi. Cheia intrigii este această combinație de vag-previzibil – un meniu gourmet gândit și gătit pentru această ocazie de un Chef; curios – tematică (disco, Florii, teatral, urban); misterios – locația neconvențională pe care o afli în ziua cu pricina. Obsesia pentru lifestyle și atenția la detalii dusă la paroxism fac din WeDine un eveniment în sine, o manifestare a creativității tuturor celor implicați, de la Medine și Alex care gândesc conceptul până la Chef-ul care are libertatea totală de a crea meniul, la floriști, scenografi, sculptori, muzicieni, o echipă ce poate ajunge chiar și la 30 de oameni.

Toate se adresează nevoii de experiență, de hrană fizică, mentală, spirituală, estetică – metaforă evidentă atunci când îți sunt trezite toate simțurile cu ocazia a ceea ce cinicii ar numi „o cină cu pretenții”. Între 800 și 1000 de oameni, mulți dintre ei deveniți „de-ai casei”, un mix eclectic între 25 și 60 ani, din domenii diferite, dezbrăcați de prejudecăți și dornici de experiențe, au fost „hrăniți” pe parcursul anului 2015 de WeDine. Iar asta i-a făcut pe organizatori să conștientizeze șansa, chiar responsabilitatea apărută din ceva ce au construit de la zero, de a se gândi la concepte cu un caracter social –cine caritabile, promovarea unor idei, oameni, proiecte care merită atenție.

Colaborările cu bucătari de renume au creat adesea așteptări nerealiste consumatorilor de WeDine, deși intenția e de a se îndepărta de fine dining și de a pune de la bun început evenimentelor eticheta de experiment. Bucătarii au ieșit cu bucurie din zona de confort și s-au supus de bunăvoie provocării de a concepe un meniu pornind de la o temă dată, de a-l prepara într-un loc nu neapărat prietenos cu ideea de gătit și de a-l servi unei mulțimi cu gusturi relativ exigente. Chef Joseph Hadad a impresionat prin simpla prezență la cina din World Class, carismaticul Chef Nicolai Tand a dirjiat masa care a reprodus atmosfera din celebrul Hotel Costes din Paris, Chef Ștefan Popescu a creat cele mai memorabile deserturi la magazinul Mengotti, Alex Petricean a uimit prin curajul de a-și asuma riscuri la florăria Iris, iar acestea sunt doar câteva exemple.


WeDine WeDine e un organism în continuă transformare, atent la formele diverse și spectaculoase de manifestare a artei și în ultimă instanță a vieții, iar ăsta e grăuntele de aur al coolness-ului.

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut  la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef John Menumorut la Taste Ambassadors powered by Tabasco & www.parmafood.ro #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionis

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea  la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Ana Consulea la Ta...

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir
Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca
Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara | sashimi by Chef Vova / Curnic Vladimir Executive Chef la YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca Demonstratie culinara executata in cadrul evenimentului TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Razvan Alexandru la...

Chefs Network - Romania
Sous-Vide Workshop
00:00
Redă videoclipul

Sous-Vide Workshop

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara de exceptie facuta de catre Maestrul Ioan Florescu, Executive Chef Restaurant Belvedere, in cadrul evenimentului Taste Ambassadors 2016. Nu uitati ca intre 30-31 Mai 2017 Taste Ambassadors revine cu o noua editie. http://www.tas

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad
Desert cu trabuc de foi.
TASTE AMBASSADORS 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Joseph Hadad Desert cu trabuc de foi. TASTE AMBASSADORS 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras
Taste Ambassadors 2016
00:00
Redă videoclipul

Demonstratie culinara - Chef Nico Lontras Taste Ambassadors 2016

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Mocan Emanuel la Ta...

Chefs Network - Romania
The Recipe, Sezonul I, Ep. 2
00:00
Redă videoclipul

The Recipe, Sezonul I, Ep. 2

Chefs Network - Romania