top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Romania: 9 medalii la Olimpiada Gastronomica de la Erfurt

Astazi s-au incheiat cele sase zile de competitie de la Olimpiada Culinara din Erfurt, unde echipele regionale si prticipantii individuali ce reprezinta Romania au scris istorie, printr-un numar record de medalii castigate:


Echipe Regionale:

Participanti individuali:


Olimpiada Culinara, cunoscuta si sub numele de Internationale Kochkunst Ausstellung, sau IKA, are loc o data la patru ani, incepand cu 1896 si este una din cele mai importante manifestari gastronomice la nivel mondial. Timp de patru zile, orasul Erfurt devine o adevarata Mecca a gastronomiei, un restaurant de dimensiuni impresionante, unde peste 2000 de Chef-i din peste 50 de tari, concureaza pe mai multe categorii: bucatarie calda, bucatarie rece, cofetarie, patiserie, arta decorativa din fructe si legume.


Inca de la prima editie, Olimpiada Culinara s-a dovedit a angrena atata lume, energie si creativitate incat a devenit “trendsetter” culinar global. Numarul de participanti la concurs dar si de vizitatori este in crestere cu fiecare editie, in 2012 gazduind peste 24.000 de “turisti” iar aceasta este o confirmare a importantei si permanentei expansiuni a acestui eveniment.


"Romania a a acaparat podiumul la Olimpiada Culinară ERFURT 2016. Echipele Belvedere-Brașov și Delice-Câmpina au intrat în concurs în cea de-a doua zi a olimpiadei. Medalia de aur a fost câștigată de Echipa Belvedere Brașov, care a obținut și o medalie de argint la categoria Patiserie. Echipa Delice-Câmpina a obținut medalia de bronz. În cea de-a treia zi a Olimpiadei, echipa din Câmpina, condusă de Carmela Dragomir, a câștigat și o medalie de argint. Alexandru Chitic, reprezentantul echipei, a realizat o piesă din ciocolată intitulată ”The Music of Pirates”. Aflată la prima competiție internațională, Casa Boierului din Deal a obținut un merituos loc 3 și medalie de bronz la categoria Patiserie și mențiune la Artă Culinară.


Membrii echipelor:

  • Belvedere Brasov - liderul echipei, Chef Ioan Florescu, Lady Chef Ghisoi Cornelia, Paul Holhoș, Simona Preda, Toma Gabriela și Daniel Buzea;

  • Delice Campina - lidera echipei Carmela Dragomir, Hriapca Irina, Petronela Ciubotaru, Liviu Preda și Alexandru Chitic.

  • Casa Boierului din Deal - lidera echipei Lungu Cerasela, Kenan İnci, Gabi Kiki, Vera Maxim, Ecaterina Perfil, Mocanu Laura, Bratescu Daniel

Aceasta editie reprezinta cea mai bună performanță a echipelor din România in cadrul participarilor la Olimpiadei Culinare de la Erfurt: 1 medalie de aur, 3 medalii de argint, 3 medalii de bronz si 2 mențiuni.


Sursa imagini