top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Lansare CARTEA COFETARULUI PATISER

Cartea cofetarului patiser a fost scrisă pentru a fi un ”companion” de drum, atât al cofetarilor aflați la debutul carierei, cât și al celor experimentați, fiind vorba despre o profesie în care noutatea și inovația apar într-un ritm mai alert decât în bucătărie. De asemenea, această carte le va aduce bucătarilor informații utile, pentru a-și putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite.


Structurată pe 10 capitole și 5 anexe, ultima dintre acestea incluzând și imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience, Cartea cofetarului patiser este concepută plecând de la unitățile de competență ale standardului ocupațional, insistând asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atât pentru a le pune în antiteză cu tehnologiile convenience, cât pentru a valoriza și mai mult complexitatea cunoștințelor și a deprinderilor cofetarului.


Elementele de nutriție, știința alimentului și de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizației, de estetică și merceologie.


Sub bagheta riguroasă a editorului Narcis Vlad Barbu, a corectoarei Daria Barbu și a mult-încercatului tehnoredactor Emil Constantinescu, adică EDITURA IMPRIMA (aceeași echipă valoroasă ca și la Cartea bucătarului profesionist), a ieșit de sub tipar Cartea cofetarului patiser.


Alături de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse în carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru. Contribuția Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fără îndoială, plusul de credibilitate profesională pe care orice autor de cărți de specialitate, manuale sau doar îndrumare și-l dorește.


Capitolul Convenience sau ”gata de folosit” versus ”tehnologie clasică” a fost realizat în colaborare cu compania Dr. Oetker Romania, în cadrul căreia doamna Gabriela Pascaru este Inginer Tehnolog, din anul 2014, și se ocupă de dezvoltarea de produse și soluții pentru industria ospitalității.


Dr. Oetker România, prin divizia Professional, pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse convenience, special create pentru profesioniști, de înaltă calitate, ușor de utilizat și cu reușita sigură.


Dr. Oetker Professional nu furnizează doar materii prime, oferă soluții cât și consultanță specializată, pentru a ușura munca în bucătăriile profesioniștilor, dar în același timp susține creativitatea și lasă oportunitatea fiecărui Chef să își pună amprenta pe preparatul final.


Beneficiind de testimoniale valoroase de la actori importanți ai artei culinare (Maestru în artă culinară Carmela Dragomir și Maestru în arta culinară Ioan Florescu), cartea este un îndemn la formare continuă, la performanță.


Cartea cofetarului patiser va fi prezentată – la lansare – de doamna Carmela Dragomir, Maestru în Artă Culinară Cofetar, deschizătoare de drum în cofetăria modernă românească și inspirație pentru generațiile tinere de cofetari.