top of page
CONFERINTA 2024 GASTRONEXT.jpg
Tophospitality.ro

Avertizare: Comenzile de catering date gospodinelor pun în pericol sănătatea publică!

Serviciile de catering pentru petreceri private au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, dar uneori acestea sunt oferite de persoane care nu au experiență în domeniu sau care lucrează în spații improprii si neautorizate. În ciuda prețurilor mai mici, aceste servicii pot reprezenta un risc major pentru sănătatea consumatorilor.


Recent, în presa locală a apărut o știre despre o femeie din Botoșani care s-a ocupat de cateringul unui eveniment cu 140 de persoane, fără să dețină autorizații sanitare sau de funcționare pentru afacerea sa. Femeia a pregătit mâncarea în propria bucătărie, în condiții care nu corespund standardelor de igienă și siguranță alimentară.

Aceasta nu este o situație izolată. Din păcate, multe persoane încearcă să obțină un venit suplimentar prin oferirea serviciilor de catering, fără a avea cunoștințe adecvate despre regulile de igienă și siguranță alimentară. Acest lucru poate duce la intoxicații alimentare, care pot fi foarte grave, și chiar la deces.



De aceea, atunci când se comandă servicii de catering, este esențial să se verifice dacă afacerea respectivă este autorizată și să dețină certificări corespunzătoare. În caz contrar, este mai bine să se evite astfel de servicii și să se apeleze la companii cunoscute, care respectă toate standardele de igienă și siguranță alimentară.


În plus, consumatorii trebuie să fie atenți la semnele care indică o posibilă problemă, cum ar fi mâncarea care are un miros neplăcut sau aspect neobișnuit. Dacă există vreo îndoială cu privire la siguranța alimentelor, este mai bine să se refuze consumul acestora.


În concluzie, riscul la care se expun consumatorii atunci când comandă produse alimentare de la gospodine sau bucatarii improvizate în apartamente sau spații improprii, care nu dețin autorizații sanitare sau de funcționare, este foarte mare. Este important să se verifice întotdeauna dacă afacerea respectivă este autorizată și să se ia măsuri pentru a evita orice situație care poate pune în pericol sănătatea și viața consumatorilor.



Comments


Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Se caută videoclip...
Toate categoriile
Toate categoriile
Educatie
Entertainment
Music
NEWS
People & Blogs
Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.
00:00
Redă videoclipul

Ramada by Wyndham Slatina Parc a ales sistemele de apa Celli.

Top Hospitality
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43
Redă videoclipul

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15
Redă videoclipul

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
CELLI la Casa Boierului Din Deal
04:57
Redă videoclipul

CELLI la Casa Boierului Din Deal

Top Hospitality
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47
Redă videoclipul

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00
Redă videoclipul

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26
Redă videoclipul

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00
Redă videoclipul

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00
Redă videoclipul

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00
Redă videoclipul

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00
Redă videoclipul

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00
Redă videoclipul

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00
Redă videoclipul

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00
Redă videoclipul

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00
Redă videoclipul

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50
Redă videoclipul

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor
00:00
Redă videoclipul

Cum se poate revitaliza breasla bucatarilor

pe-plus.ro
Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors
00:00
Redă videoclipul

Demonstratia culinara - Chef Catalin Jernoiu la Taste Ambassadors

Chefs Network - Romania
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Giuseppe Ipsaro Pas...