top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Avertizare: Comenzile de catering date gospodinelor pun în pericol sănătatea publică!

Serviciile de catering pentru petreceri private au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, dar uneori acestea sunt oferite de persoane care nu au experiență în domeniu sau care lucrează în spații improprii si neautorizate. În ciuda prețurilor mai mici, aceste servicii pot reprezenta un risc major pentru sănătatea consumatorilor.


Recent, în presa locală a apărut o știre despre o femeie din Botoșani care s-a ocupat de cateringul unui eveniment cu 140 de persoane, fără să dețină autorizații sanitare sau de funcționare pentru afacerea sa. Femeia a pregătit mâncarea în propria bucătărie, în condiții care nu corespund standardelor de igienă și siguranță alimentară.

Aceasta nu este o situație izolată. Din păcate, multe persoane încearcă să obțină un venit suplimentar prin oferirea serviciilor de catering, fără a avea cunoștințe adecvate despre regulile de igienă și siguranță alimentară. Acest lucru poate duce la intoxicații alimentare, care pot fi foarte grave, și chiar la deces.De aceea, atunci când se comandă servicii de catering, este esențial să se verifice dacă afacerea respectivă este autorizată și să dețină certificări corespunzătoare. În caz contrar, este mai bine să se evite astfel de servicii și să se apeleze la companii cunoscute, care respectă toate standardele de igienă și siguranță alimentară.


În plus, consumatorii trebuie să fie atenți la semnele care indică o posibilă problemă, cum ar fi mâncarea care are un miros neplăcut sau aspect neobișnuit. Dacă există vreo îndoială cu privire la siguranța alimentelor, este mai bine să se refuze consumul acestora.


În concluzie, riscul la care se expun consumatorii atunci când comandă produse alimentare de la gospodine sau bucatarii improvizate în apartamente sau spații improprii, care nu dețin autorizații sanitare sau de funcționare, este foarte mare. Este important să se verifice întotdeauna dacă afacerea respectivă este autorizată și să se ia măsuri pentru a evita orice situație care poate pune în pericol sănătatea și viața consumatorilor.Comments